Glas Slavonije

Pobjeda u posljednje­m kolu nad Uspinjačom donosi doigravanj­e

-

Nisu osječki malonogome­taši uspjeli doći do pozitivnog rezultata na gostovanju u Vrgorcu. Doživjeli su minimalan poraz, koji je vrata plasmana u doigravanj­e ipak ostavio otvorenim. Za to će im biti dovoljna pobjeda u posljednje­m prvoligašk­om kolu, na domaćem parketu protiv posljednje­plasirane Uspinjače. Osječani su u Vrgorac otišli odlučni riješiti pitanje plasmana u doigravanj­e, a njihovu domaćinu Vrgorcu taj je susret doslovce bio "biti il' ne biti" kada je u pitanju isti cilj. Utakmica je bila očekivano tvrda, odigrana u vrućoj atmosferi vrgoračkog Doma sportova, a na kraju su slavili domaćini. Osijek je poveo rano pogotkom Pandurević­a, ali Vrgorac je utakmicu preokrenuo zahvaljuju­ći dvama pogodcima postignuti­ma u dvije minute. Gašpar je u 13. i 14. minuti domaćinu osigurao odlazak na odmor s minimalnim vodstvom. U nastavku je Araujo povećao na 3:1, a neizvjesno­st susret vratio je Pandurević svojim drugim pogotkom u 38. minuti. Osijek do kraja nije ulazio u maksimalan rizik i uvodio "letećeg vratara" kako bi eventualno izjednačio, jer minimalan poraz išao mu je na ruku. Naime, jesenas su Osječani svladali Vrgorac sa 5:3, što znači kako su od Vrgorčana bolji u međusobnim susretima, što će im na kraju donijeti prednost ako osnovni dio sezone završe s jednakim brojem bodova. U ovom trenutku bodovno su izjednačen­i, a postoji čak i mogućnost zatvaranja kruga od tri momčadi u koji bi eventaulno ušla Crnica, ali ni u tom slučaju nema briga za Osijek, jer je i u tom krugu najbolji. Sve što Osječanima sad treba za plasman u play-off jest ta pobjeda u posljednje­m kolu nad Uspinjačom.

- Nismo u Vrgorcu bili na svojoj pravoj razini. Posebno smo podbacili u ofenzivnom dijelu, gdje smo se loše kretali bez lopte, pa su nam napadi bili spori i izgledali bezidejno. Ne mogu reći ništa drugo nego da smo podbacili. Vrgorac nas je doio na agresiju i želju, a njegovoj pobjedi nema nikakvog prigovora. Nama sad ostaje pobijediti Uspinjaču u Zrinjevcu, plasirati se u play-off, a onda je sve moguće - rekao je Saša Voldin, trener osječkih malonogome­taša.

Zakazali su Osječani u važnom trenutku, ali još nisu ništa izgubili. Međutim, tek sad se vidi težina one pogrešne odluke suca Tomislava Katinića, koji Osijeku nije priznao regularni pogodak u susretu prošlog kola

rezultati 17. kola

Tablica

sa Squareom, s kojim bi Osječani u toj utakmici osvojili sva tri boda i danas bi već mogli kovati planove za doigravanj­e. Ovako im ostaje tek ga osigurati, a u tu bitku protiv Uspinjača Gimke morat će bez jednog od dva svoja Brazilca, Gustava Canuta Dos Santosa, koji je u Vrgorcu isključen zbog dva žuta kartona. Valjda će u petak Uspinjača Gimku dočekati dobro popunjene tribine dvorane Zrinjevac, što bi Osijeku moralo dati dodatni poticaj u borbi za osiguravan­je plasmana u doigravanj­e. D. Keler ■

Vrgorac - Osijek 3:2, Stanoinves­t Pula - Olmissum 5:5, Crnica (Šibenik) - dinamo 6:2, Novo vrijeme (makarska) - Torcida (Split) 0:6. Uspinjača Gimka (Zagreb) - Square (duborvnik) - igrano kasnije sinoć.

vrgorac osijek

- Dom sportova. Gledatelja: 650. Suci: mislav Đeko (Zagreb) i mario Lulić (Gospić). Strijelci: 0:1 Pandurević (4), 1:1 Gašpar (13), 2:1 Gašpar (14), 3:1 Araujo (29), 3:2 Pandurević (38). Žuti kartoni: Vrdoljak, Jurić, Govorko (Vrgorac). Crveni karton: dos Santos (Osijek)

Vrdoljak, Barišić, Bošković, martinac, Govorko, rašić, Araujo, delgado, Gašpar, Jurić, Stanković

3 (2) 2 (1)

Jamičić, Šalaj, Pandurević, Petrušić, dos Santos, Lukenda, mijić, Grbešić, Jurišić, Čavar, Sesar, Vinicius

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia