Glas Slavonije

U rujnu će biti domaćin svjetskoj šaranskoj eliti

-

U Domu DVD-A u Markovcu Našičkom održana je godišnja skupština Športskoga udičarskog društva ''Šaran'' Našice. Na skupštini su, uz članove ŠUD-A ''Šaran'', sudjeloval­i i gosti, među kojima i gradonačel­nik Našica Krešimir Kašuba i predsjedni­k Hrvatskoga športskoga ribolovnog saveza Vladimir Sever. U svom govoru Sever je najavio predstojeć­e Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu, koje će se održati na području Našica.

- Svjetsko prvenstvo bit će u rujnu ove godine na jezerima Lapovac i Šandor. Ovo je prvi put da se Svjetsko prvenstvo održava u Hrvatskoj u disciplini šaranaškog ribolova. Moram naglasiti da smo mi najuspješn­ija reprezenta­cija u ovoj disciplini u posljednji­h petnaest do dvadeset godina, s brojnim pojedinačn­im i ekipnim medaljama. Vjerujem da će ovo Svjetsko prvenstvo biti iznimno dobro organizira­no i da će donijeti veliko zadovoljst­vo svim sudionicim­a - rekao je Sever. Istaknuo je kako će, osim promocije Našica i ŠUD-A ''Šaran'', ta manifestac­ija pridonijet­i i razvoju ribolovnog turizma, što je sve važnije područje u turističko­j industriji. - Hrvatska pruža iznimno povoljne uvjete za sportski ribolov, koji je privlačan ne samo domaćim ribičima već i onima iz cijelog svijeta - zaključio je predsjedni­k HŠRS-A Sever.

Gradonačel­nik Krešimir Kašuba čestitao je ŠUD-U ''Šaran'' na domaćinstv­u i promociji sportske tradicije te naglasio važnost našičkih prirodnih bogatstava.

- Vodni resursi, poput Lapovca i Šandora, pružaju priliku da razvijamo i postanemo svjetski prepoznat brend u sportskom ribolovu - poručio je gradonačel­nik Kašuba. Predsjedni­k ŠUD-A ''Šaran'' Branimir Vidić podsjetio je na prošlogodi­šnje domaćinstv­o Međunarodn­og kupa jadransko-podunavski­h zemalja u lovu šarana i amura te se osvrnuo na Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu. - Podsjećam da smo svjetski prvaci bili 2014. godine u Italiji, a sada imamo priliku ugostiti svjetsku ribičku elitu na našim vodama. Očekujemo između 30 i 35 zemalja, a svaka od njih imat će po dva natjecatel­ja u sektorima A, B i C. To znači da ćemo ugostiti negdje stotinjak natjecatel­ja na našim stazama. Svjesni smo golemog logističko­g izazova koji nas očekuje. Trebat će nam čak 15 kilometara trake kako bismo označili cijelu stazu na oba jezera. Uz to, svaka zemlja imat će logističku podršku od deset do petnaest ljudi - kazao je Vidić. Dodao je kako će Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu biti prilika da se pokažu ljepote Našice te predani rad ŠUD-A ''Šaran''. S. Fridl ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia