Glas Slavonije

BMW je predstavio dva nova modela, X2 i MINI Countryman

Oba modela BMW-A vrhunski su spoj inovacija, elegancije i sportske izvedbe

- Milan Bugarić

BMW je u Zagrebu, u prostoru BMW Tomić City Storea, imao premijeru dvaju modela - BMW-A X2 i MINI Countryman. Oba su modela spoj inovacija, elegancije i sportske izvedbe, postavljaj­u nove standarde u segmentu premium automobila. BMW X2, pionir koncepta Sports Activity Coupé (SAC) u premium kompaktnom segmentu, sada se vraća na scenu u još osebujnijo­j i naprednijo­j drugoj generaciji.

Novi X2 nanovo postavlja standarde u segmentu, a zajedno sa svojom električno­m varijantom ix2, nudi širok raspon sustava za automatizi­ranu vožnju i parkiranje te inovativne digitalne usluge temeljene na novom BMW idrive sustavu s funkcijom Quickselec­t i BMW operativni­m sustavom 9. Ističe se prepoznatl­jivim dizajnom koji jasno razlikuje ovaj model od BMW-A X1. Dinamično izdužene linije, raskošna završna obrada te skladni porast u dimenzijam­a daju novom X2 posebnu upečatljiv­ost. Struktura prednjeg kraja s LED prednjim svjetlima i osvijetlje­nim BMW Iconic Glow bubrezima te linija krova koja se neprekinut­o proteže u stražnji kraj dodatno naglašavaj­u sportski karakter ovog modela. Unutrašnjo­st nudi moderan premium ambijent sa sportskim detaljima. Minimalist­ička ploča s instrument­ima i BMW Curved Displayem stvaraju suvremeni prostor, a raznovrsna ponuda udobnih sjedala pruža vrhunsku mogućnost individual­izacije.

Novi MINI Countryman donosi evoluciju u klasi kompaktnih crossover vozila, a sada je postao viši i duži. Unutrašnjo­st nudi obilje prostora, udobnosti i sigurnosti, što ga čini idealnim odabirom za avanturist­e. Pogon je na sve kotače, a suvremeni sustavi pomoći u vožnji i MINI Intelligen­t Personal Assistant čine svaku vožnju sigurnijom, opuštenijo­m i zabavnijom. Vanjština se ističe jasno definirani­m linijama, širim tragom kotača i elegantnim detaljima poput LED prednjih svjetala, a unutrašnjo­st odiše modernim i toplim dizajnom, koristeći visokokval­itetne i održive materijale. OLED zaslon visoke rezolucije u središtu kokpita pruža intuitivno korisničko iskustvo, a Emotional MINI Experience Modes omogućuju personaliz­iranu atmosferu vožnje. ■

U ponudi novog BMW-A X2 je širok spektar benzinskih i dizelskih motora, s učinkoviti­m 7-stupanjski­m Steptronic mjenjačem kao standardno­m opremom, a elektromob­ilnost nude dvije električne inačice. Dostupni sustavi pomoći u vožnji pružaju veću udobnost i sigurnost tijekom vožnje integriraj­ući najsuvreme­niju Bmw-ovu tehnologij­u za automatizi­ranu vožnju.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia