Glas Slavonije

Bila je to samo još jedna loša epizoda u otužnoj sezoni osječkog kluba

Osijek je na Rujevici, uz pogreške kojima je Rijeci znatno olakšao put do pobjede, jednostavn­o bio - pretrčan

- Dalibor KELER

OSVRT NA 26. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Loše su se nogometaši Osijeka proveli na Rujevici. Bio je to susret koji nas je neodoljivo podsjetio na onaj iz jeseni 2016., kada je Rijeka jurila prema svom prvom naslovu prvaka.

I tada je Zoran Zekić s klupe Osijeka samo nemoćno promatrao što Rijeka radi njegovoj momčadi. Ni tada, a ni sada Osijek zapravo nije na pravi način mogao parirati Rijeci. Istina, nakon ove utakmice potiho će se govoriti o obećavajuć­ih prvih 20 minuta susreta, u kojima su Bijelo-plavi izgledali kao ozbiljna momčad, ali onda su nas brzo podsjetili zbog čega su tu gdje danas jesu. Početničke pogreške brzo su ih dovele u veliki rezultatsk­i zaostatak i spasa im više nije bilo makar su još do poluvremen­a davali znake života. No, nakon što su Rijeci poklonili treći pogodak, posve su se ugasili pomirivši se s porazom.

Pretrčani

Bila je to samo još jedna epizoda u otužnoj sezoni osječkog kluba. No, ako ništa drugo, na Rujevici se jasno vidjelo zbog čega je tolika razlika između Rijeke i Osijeka u ovom trenutku. Rijeka je jednostavn­o pretrčala Bijelo-plave. Agresivnij­a i brža na svakoj ničijoj lopti, s okomitim i jednostavn­im napadačkim rješenjima parali su Riječani obranu Osijeka kako im se prohtjelo. Zapravo, možemo zaključiti kako Rijeka danas ima sve ono što Zoran Zekić želi imati od svoje momčadi jednog dana.

- Do vodećeg gola Rijeke bili smo bolja momčad i nakon toga smo napravili tešku glupost, ne bih analizirao tko, što i kako, u našem otvaranju igre. Ono što me najviše pati jest što smo se nakon toga praktično raspali, odmah smo primili i drugi pogodak, s jednim igračem Rijeke u naših 16 metara. Imali smo preko Jurišića veliku šansu da se vratimo i smanjimo rezultat, ali nismo zabili. U drugom poluvremen­u nam je bila nakana početi s dva napadača i imati malo bolji priključak, ali sam ubrzo shvatio kako danas nismo spremni za to i da bi nam bilo još teže. Rijeka nas je duplirala preko bokova i tu smo imali dosta problema. Zapravo, sve što smo poslije pokušali napraviti nije išlo, a bili smo dosta i konfuzni na terenu - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Pokazalo se još jednom kako Osijek jednostavn­o nije u stanju iz tjedna u tjedan ponavljati dobru igru. No sada više zbog toga ne treba ni očajavati, već treba vidjeti na koji način spasiti ono što se još spasiti može, a to je četvrto mjesto, koje potencijal­no može donijeti plasman u Europu.

Borba za svaki bod

Neki će se pitati kog će vraga ovakav Osijek u Europi. Optimisti će ponuditi odgovor - a neće nagodinu biti takav. Ovakav sigurno neće biti, ali kakav hoće, danas je još teško reći. Puno je posla pred Zoranom Zekićem, ali još više pred sportskim direktorom Joseom Botom, koji u ljeto treba pronaći igrače koji će Osijeku donijeti sve ono što su na Rujevici mogli gledati u izvedbi Rijeke. - Poraz je bolan, ali, nažalost, moram reći da Rijeka ima 20 bodova više od nas, ona se bori za prvaka i vodeća je, mi se pak borimo za svaki bod. Imali smo dosta mladosti na terenu, ali teško ju je vidjeti na djelu kada je na travnjaku stalno stani-pani, a oni koji bi trebali biti nositelji, igraju po sustavu toplo-hladno iz tjedna u tjedan. Rijeka je ove sezone dominantna, pokrivena na svim pozicijama, ima i vrhunsku tranziciju i stvorila nam je puno problema - priznaje Zekić.

Osijek u igračkom kadru ima to što ima, nasušno mu nedostaje određenih profila igrača, koji bi i ove postojeće vjerojatno učinili boljima. Ovako, patnja će trajati još ovih deset kola, a nama ostaje jedino se nadati kako će Osijek u tom razdoblju ipak biti bar toliko dobar da ova sezone ne ode u sferu najgore u eri u kojoj su Mađari na čelu kluba.

Sada su Bijelo-plavi tome opasno blizu, no i lani je bilo tako, pa su se nekako izvukli. Valjda će opet... ■

OSIJEK NE MOŽE SPOJITI DVIJE DOBRE PARTIJE

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia