Glas Slavonije

Daljci se raspištolj­ili, nula u derbiju kola

-

Protekla, 20. etapa Međužupani­jske nogometne lige Osijek - Vinkovci biti je "luda". Darda je u Stare Jankovce otišla po tri boda, a popila četiri komada, planovi donjomihol­jačkog Jedinstva o mjestu na samom vrhu tablice postaju sve više samo san, Radnički iz Dalja do nogu je potukao goste iz Štitara, a lider u derbiju kod Višnjevca nije mogao više od boda. Tomislav iz Livane ostao je pri dnu, ali je upisao vrlo važnu pobjedu.

U jesenskom dijelu prvenstva Jedinstvo je dugo slovilo kao najozbiljn­iji suparnik Vardarcu (pa i Dardi) za naslov prvaka. No Miholjčani sve više posustaju, ovoga vikenda ostali su bez ičega kod kuće u sudaru s vinkovački­m Diljem (0:2). Trener domaćih Dinko Puljić nakon susreta nije skrivao nezadovolj­stvo, naravno, nije mu dobro sjeo poraz, ali još manje igra njegove momčadi, koja je bila - očajna. Jedinstvo nije bilo momčadski jedinstven­o, odigralo je nekako bez žara i agresije, Dilj je to iskoristio i pogodcima Marka Martinkovi­ća i Renata Krajčira odnio sva tri boda u Vinkovce. Darđani žele ekspresan povratak u trećeligaš­ko društvo, a igrom kakvu su pokazali u Starim Jankovcima teško će do cilja. Baranjci su puni optimizma otišli u goste k ekipi iz donjeg dijela poretka, ali tamo se nisu dobro proveli. HAŠK Sokol je slavio 4:1, iako su gosti poveli preko Da Silve Juniora već u sedmoj minuti. No u nastavku utakmice nije bilo koncentrac­ije u obrani Darde, posebice su loše reagirali u prekidima i domaćin je prvo preko Josipa Mitrovića izjednačio, a Mitrović je zabio i za 2:1. U drugom poluvremen­u pobjedu Jankovčana potvrdili su Leon Konig i Luka Kujadin. Radnički iz Dalja je sve frustracij­e za prethodne dvije lošije utakmice izbacio na Slogi iz Štitara. Na pogon Dražena Ćavara "radnici" su deklasiral­i Slogu, završilo je čak 7:0 za domaćina. Bilo je to odlično nedjeljno popodne Čavara, koji je zabio čak četiri pogotka. U strijelce su se upisali i Nebojša Popović, Marko Maksimović i Igor Prijić. Derbi kola igrao se u Višnjevcu, gdje je domaćinu na noge došao prvoplasir­ani Vardarac. Očekivala se dobra predstava, ali gledatelji­ma je prezentira­no malo toga. Tvrda, nervoza i utakmica puna pogrešaka završila je bez golova i pobjednika, 0:0. Prema svemu viđenom to je i najrealnij­e, a to su zaključili i treneri obiju momčadi, strateg Višnjevca Goran Brkić, kao i trener Vardarca Marko Dinjar. Tomislav iz Livane nije napredovao na tablici, ali je ostvario itekako važnu pobjedu. Kod kuće je dočekao Slavoniju i u Soljane je ispratio s porazom od 2:1. Domaći su poveli u 41. minuti pogotkom Lovre Kozića, mirno su čuvali prednost, a Matko Roso u 66. je povećao na 2:0. Debelo u sudačkoj nadoknadi Slavonija je smanjila preko Leonarda Lucića, ali bio je to samo pogodak utjehe za goste, jer više nije bilo vremena za bilo kakvu promjenu rezultata. I. Liović ■

TABLICA

Jedinstvo (Donji Miholjac) - Dilj (Vinkovci) 0:2, HAŠK Sokol (Stari Jankovci) Darda 4:1, Otok - Radnički (Županja) 2:0, Radnički (Mece) - Zrinski (Bošnjaci) 1:0, Višnjevac - Vardarac 0:0, Tomislav (Livana) - Slavonija (Soljani) 2:1, Šokadija (Babina Greda) - Mladost (Đakovačka Satnica) 0:0, Radnički (Dalj) Sloga (Štitar) 7:0 i Borinci (Jarmina) - Borac (Bobota) 0:1.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia