Glas Slavonije

Lenart i lokalni čelnici istupili zbog Beljaka

- H

Saborski zastupnik Željko Lenart izvijestio je u utorak da nakon 29 godina članstva napušta HSS, nezadovolj­an načinom na koji Krešo Beljak vodi stranku, vodeći se isključivo vlastitim interesom, na što je Beljak uzvratio da iza tog istupa stoji novac.

“Došli smo do ruba i zida kada više nije moguće djelovati unutar HSS-A i kada moramo otići", izvijestio je Lenart na konferenci­ji za novinare. S njim se novinarima obratilo i deset lokalnih dužnosnika koji su također istupili iz HSS-A, uz najavu da će biti još istupanja iz stranke.

Lenart je kazao kako je još u rujnu prošle godine na sjednici Glavnog odbora najavio da se neće kandidirat­i na parlamenta­rnim izborima zbog Beljakova modela liderstva i ponašanja. Beljaka je optužio da je o mogućim predizborn­im koalicijam­a pregovarao samostalno, iako je i on bio član pregovarač­kog tima HSS-A, ali nije bio ni na jednim pregovorim­a. "Beljak je sam pregovarao sa svima, od ljevice pa do desnice, od HDZ-A, Domovinsko­g pokreta, Suverenist­a i Mosta. Uglavnom mu je odgovoreno da ljudi žele s HSSOM, ali ne i s Beljakom, zbog njegova ponašanja, izjava i dovođenja HSS-A u poziciju nepovoljno­g partnera za koaliranje", tvrdi Lenart. Kazao je i da je koaliciju sa Socijaldem­okratima Beljak dogovorio sam, kao što je sam dogovorio i koaliciju sa SDP-OM. "Valjda uz pomoć Zorana Milanovića, koji mu je osigurao prolazno mjesto", ustvrdio je. Lenart je najavio i da već neko vrijeme rade na ujedinjenj­u šest hrvatskih seljačkih stranaka proizišlih iz HSS-A i da će se fokusirati na lokalne izbore iduće godine.

Krešo Beljak je sve navode odbacio i kazao da nema odgovora na to nego samo puno pitanja, a kada nemate odgovor na neka pitanja, kaže, na 99 posto takvih neodgovore­nih pitanja odgovor je novac. "Ovo je koordinira­na akcija HDZ-A i Domovinsko­g pokreta, koja HSS-U neće napraviti nikakvu štetu jer je izrečena gomila laži od nebitnih ljudi, osim glavnog tajnika Lenarta, koji je osam godina bio uz mene", uzvratio je na optužbe. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia