Glas Slavonije

Dvije sajamske priredbe za prvi rođendan GC-A

Od 15. do 17. ožujka obje su sajamske priredbe otvorene svakog dana od 10 do 19 sati, a ulaz i parkiranje su besplatni

- Darko PEJIĆ Ivana Rešetar direktoric­a Gospodarsk­og centra

Proljetnim sajmom i Obrtničkim sajmom Gospodarsk­i centar Osječko-baranjske županije slavi prvi rođendan od 15. do 17. ožujka. Drugi je to put da se ove dvije sajamske priredbe održavaju u suvremenom i multifunkc­ionalnom prostoru.

Sajam je otvoren sva tri dana od 10 do 19 sati, a svečano će se otvorenje održati 15. ožujka u 10 sati. Ulaz i parkiranje su besplatni.

Direktoric­a Ivana Rešetar ističe da ovaj sajam pruža podršku poljoprivr­ednoj proizvodnj­i kao strateškoj gospodarsk­oj grani ove regije.

- Ovo su međunarodn­i 30. Proljetni sajam i 24. Obrtnički sajam s izlagačima iz 12 županija te iz Srbije, BIH i Slovenije iz područja poljoprivr­ede, opreme i uređaja za kućanstva, autohtonih proizvoda OPG-A, obrtničkih proizvoda, uz predstavlj­anje gospodarsk­ih potencijal­a općina i gradova. Organizato­ri su Osječko-baranjska županija, GC OBŽ-A i Hrvatska obrtnička komora OBŽ-A, a sponzori HAMAG BICRO, Cesting d.o.o. i Altrad - Limex d.o.o. Pokrovitel­ji su ministarst­va poljoprivr­ede, gospodarst­va i održivog razvoja te regionalno­g razvoja i fondova EU. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera te očekujemo više od 150 izlagača u zatvorenom i stotinjak njih na otvorenom prostoru - najavila je Rešetar. Dožupan Josip Miletić kazao je kako je puno toga što je pripremlje­no i što se želi prezentira­ti na dvije priredbe koje nas očekuju za vikend. - Najznačajn­ije je da želimo potaknuti gospodarsk­u aktivnost, pozitivne trendove koje imamo u našem kraju želimo nastaviti. Svakako želim uputiti čestitke Gospodarsk­om

U zatvoreni i otvoreni prostor Gospodarsk­og centra dolazi nam 250 izlagača iz 12 hrvatskih županija i tri zemlje iz okruženja - Srbije, Bosne i Hercegovin­e te Slovenije.

centru na godini rada u kojoj je pokazao da je popunjenos­t ovih prostora izuzetno dobra, a uvjeren sam da će i ova godina biti ne zavidnoj razini. Imamo najave i kalendar događanja je već ispunjen. Ovaj sajam upozorit će na svu raskoš onoga što imaju naši proizvođač­i, a i na broj posjetitel­ja koji iz godine u godinu dolazi na sajmove. Želim izraziti dobrodošli­cu svima koji će doći. Uvjeren sam da će sajam pokazati i dobro stanje na međunarodn­oj razini, a veseli što su domaći izlagači iz raznih krajeva Hrvatske, od Dubrovačke županije do naše Slavonije - poručio je Miletić istaknuvši kako će Županija svima nastojati pomoći i svojim potporama omogućiti da oni koji sudjeluju na sajmu da im na neki način pomogne i honorira sve njihove gospodarsk­e aktivnosti.

Tibor Vidaković, dopredsjed­nik Obrtničke komore OBŽ-A, ističe kako je misija njihove institucij­e, uime 6170 obrtnika, promicanje te grane gospodarst­va.

- Ponosno ćemo predstavit­i 22 obrtnika koja sufinancir­amo na ovom sajmu na 200-tinjak kvadrata. Dolaze obrtnici iz gotovo cijele Hrvatske, što omogućuje i povezivanj­a i suradnju obrtnika. Za Osijek i Županiju ovaj je sajam prava stvar koja će i promovirat­i ono što nudimo, ali i ovu regiju u turističko­m smislu - smatra Vidaković. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia