Glas Slavonije

Vatrogasci­ma odijela, kacige, čizme, rukavice

-

Vatrogasna društva s područja Osječko-baranjske županije u utorak su u okviru smotre u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka zadužila novu zaštitnu opremu (odijela, kacige, rukavice i čizme), koja im je nužna u radu, nakon što im je velik dio nje oštećen u višednevno­j vatrenoj stihiji s kojom su se nesebično i hrabro borili u listopadu prošle godine, kada je zahvatila tvornicu Drava Internatio­nal u Brijestu.

“Na razini OBŽ-A okupili smo sva vatrogasna društva koja su prijavila oštećenja svoje opreme tijekom nedavnog požara u tvornici Drava Internatio­nal. Tu bih kao veliku podršku istaknuo Osječko-baranjsku županiju, koja nas prati u našem radu, te mogu najaviti kako ćemo projektom Tirol vrlo brzo otkloniti nedostatke u našoj zaštitnoj opremi. U današnjoj raspodjeli opreme našla su se vrlo skupa zaštitna odijela, kacige, rukavice i čizme, što je došlo iz sredstava OKFŠ-A, što nam je omogućila Hrvatska vatrogasna zajednica i glavni vatrogasni zapovjedni­k, te ovom prilikom i njima i OBŽ-U zahvaljuje­m što prate potrebe vatrogasac­a na našem području”, rekao je u izjavi za medije glavni zapovjedni­k Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec.

Kako će nova oprema biti od velike pomoći vatrogasci­ma, potvrđuje podatak da se tijekom njihovih intervenci­ja, kojih je prošle godine bilo čak 560, uništi i do deset posto vatrogasne opreme, a samo u požaru u tvornici Drava Internatio­nal, kako je napomenuo Pakšec, šteta na opremi iznosila je 60.000 eura. Smotri je nazočio i župan OBŽ-A Mato Lukić.

“Drago mi je što sam se susreo sa zapovjedni­cima i pripadnici­ma vatrogasni­h postrojbi naše županije, kojima smo uručili dio opreme. Samo za taj požar Županija je izdvojila 37.000, a za ovu godinu gotovo 400.000 eura, no to je u ovom trenutku manje važno. Da nije bilo kvalitetne opreme, koju vatrogasci­ma moramo osigurati, posljedice požara vjerojatno bi bile puno gore”, rekao je Lukić.

Dodao je kako se nastavlja provedba projekta Tirol, a vrijednost vatrogasne opreme koja će se u okviru njega nabaviti iznosi 300.000 eura. I. Alilović ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia