Glas Slavonije

Nakupljanj­e vode kod novog stadiona riješit će se uskoro

-

“Kada su već teški kamioni i zemlja bili tu blizu nas, mogli su riješiti i naš problem." Tim su nam se riječima javili stanovnici Strossmaye­rove ulice čiji su vrtovi odmah prekoputa Opus Arene. Na tom je preostalom zelenom pojasu, naime, depresija, koju svako malo ispunjava voda, koja nakon toga postaje stajaćica. Tako je bilo i prije, dok je na tom potezu bila šuma. Tada je taj dio bio manje-više neprohodan, pa i stalno leglo komaraca.

“No sada, kada smo urbanizira­ni, samo je taj jedan uski pojas ostao 'divlji', a on zbog svoje konfigurac­ije ne pruža lijepu sliku oko novog stadiona. O tome da je potencijal­no leglo gradskih komaraca da i ne pričamo", navodi se u poruci poslanoj Glasovoj redakciji.

Kako je to javna površina, upit smo poslali u gradsku upravu, odakle odgovaraju kako su i oni upoznati s ovom situacijom.

“Svjesni smo neugodnost­i koju zadržavanj­e vode nasuprot novoga stadiona stvara za stanovnike Strossmaye­rove ulice i okolice, kao i za izgled tog prostora. Službe Grada Osijeka i Vodovoda u suradnji pronašle su optimalno tehničko rješenje za sanaciju tog područja. U tijeku je izbor izvođača radova, koji bi trebali započeti raditi u najkraćem mogućem roku. Ovim će se radovima osigurati odvodnja vode, čime će se poboljšati kvaliteta života građana, kao i vizura prostora", odgovaraju iz gradske administra­cije.

Kako u neposredno­j blizini ove lokacije nastaje i novo zdanje - zgrada I. gimnazije, čije arhitekton­sko rješenje sadrži i mali javni trg, bilo bi posve uredu urediti i ovaj zapušteni kutak na Pampasu. D. Kuštro ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia