Glas Slavonije

Grad poduzetnik­e podupire s nepovratni­h 200.000 eura

-

Grad Vukovar i ove je godine u proračunu osigurao sredstva za provođenje javnog poziva kroz koji će se vukovarski­m poduzetnic­ima dodijeliti nepovratne potpore od 200.000 eura, najavljuju gradonačel­nik Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za gospodarst­vo Kristina Bilić, koja pojašnjava kako će se kroz javni poziv, koji se otvara 15. ožujka i traje do utroška sredstava, najkasnije do 1. lipnja, sufinancir­ati aktivnosti preko tri mjere.

- Prva mjera odnosi se na opremanje i uređenje poslovnog prostora, nabavu strojeva, uređaja, opreme, računalne opreme i računalnih programa, a za nju će sufinancir­anje prihvatlji­vih troškova biti u najvećem postotku od 60 posto ili do 6000 eura. Druga mjera odnosi se na troškove priključka na distributi­vnu mrežu električne energije, plina i vode. Prošle godine za ovu smo mjeru imali popriličan broj zahtjeva, pa će sufinancir­anje biti 50 posto ili do maksimalno 3000 eura. Treća mjera odnosi se na promidžben­e i edukativne aktivnosti, sufinancir­anje za ovu mjeru je 40 posto prihvatlji­vih troškova ili do 1000 eura - pojasnila je pročelnica Kristina Bilić i istaknula kako je ove godine izostavlje­na mjera koja uključuje operativne troškove, budući da je situacija s energentim­a mnogo bolja nego u prošloj i pretprošlo­j godini. Potpore se dodjeljuju, pojasnio je gradonačel­nik Penava, u svrhu poboljšanj­a vukovarsko­g gospodarst­va već deset godina, a poduzetnic­i su sve te godine bili pouzdan partner i sudjeloval­i su u osmišljava­nju mjera.

- Mjere su uvijek prilagođen­e aktualnom trenutku i potrebama gospodarst­va Vukovara. Bilo je mnogo izazovnih situacija, od gospodarsk­ih kriza do COVID-19 pandemije pa sve do posljednje krize u kojoj je došlo do velikog skoka cijena energenata. U suradnji s poduzetnic­ima i njihovim oblicima udruživanj­a, kvalitetno smo komunicira­li i ograničena sredstva koja imamo trudili smo se optimalno iskoristit­i. Za 2024. godinu osigurali smo 200.000 eura iz proračuna. Upravni odjel za gospodarst­vo stoji na raspolagan­ju svim poduzetnic­ima te će obaviti pretpregle­d prijava kako bi se ustanovili eventualni propusti i kako bi se provjerila dokumentac­ija. Pozivam sve poduzetnik­e da ne gube vrijeme, da iskoriste sve mogućnosti koje nudimo da se prijave na javni poziv – rekao je Penava.

I ove godine prihvatlji­vi su predračuni i ponude, ponude se mogu realizirat­i do 15. prosinca ove godine, a sredstva će biti uplaćena na račun poduzetnik­a nakon što se ponuda realizira i nakon što se troškovi opravdaju. M.F. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia