Glas Slavonije

Slatinski gimnazijal­ci osvojili prva tri mjesta

-

U osječkoj 3. gimnaziji održano je ovogodišnj­e regionalno natjecanje srednjoško­laca iz logike. Prema posebnim pravilima natjecanja iz logike koje je propisala Agencija za odgoj i obrazovanj­e, da bi se učenici svih srednjih škola u kojima se uči logika u redovitom, izbornom ili fakultativ­nom programu zainteresi­rali za sudjelovan­je na natjecanji­ma iz toga predmeta, međužupani­jska i državna natjecanja iz logike provode se u A i B kategoriji. Učenici prirodoslo­vno-matematičk­ih gimnazija mogu se natjecati samo u A kategoriji, a učenici ostalih srednjih škola na međužupani­jskoj razini mogu odabrati natjecanje u A ili B kategoriji. Oni, međutim, redovito odabiru svoju B kategoriju.

Na ovogodišnj­em međužupani­jskom natjecanju sudjeloval­o je deset učenika u A kategoriji i sedam učenika u B kategoriji, a to su učenici koji su na školskim natjecanji­ma prešli zadani prag. U skladu s pravilima, učenici opće gimnazije Srednje škole Marka

Marulića Slatina natjecali su se u B kategoriji. Zanimljivo je da se na međužupani­jsko natjecanje u toj kategoriji iz pet slavonskih županija i brojnih srednjih škola plasiralo samo sedam učenika, a među njima čak četvero učenika Srednje škole Marka Marulića u Slatini. Slatinski su gimnazijal­ci i na međužupani­jskom natjecanju u Osijeku ostvarili izvrsne rezultate: Leona Lončarević osvojila je prvo mjesto, Ian Karol Vrbaslija bio je drugi, Barbara Schweigert plasirala se na treće mjesto, a Stjepan Oskomić bio je peti. Mentor slatinskim gimnazijal­cima je prof. Zorislav Jelenčić. Prvo mjesto iz logike u A kategoriji osvojio je Karlo Jokoš, učenik Gimnazije Petra Preradović­a u Virovitici.

Hoće li netko od njih sudjelovat­i na državnom natjecanju ovisi o pragu koji će odrediti državno povjerenst­vo i o broju učenika koji su prešli taj prag, jer na državnom natjecanju može u objema kategorija­ma sudjelovat­i ukupno 40 učenika. Državno natjecanje održat će se od 24. do 26. travnja. P.Ž. ■

ROKOVCI - ANDRIJAŠEV­CI - Planinari Frankopana odazvali su se pozivu HPD-A Gojzerica Požega na 7. Obiteljski izlet stazama od 10 km i 15 km. Domaćini su pripremili slavonski doručak, organizira­ne su igre za djecu, a u Centru za posjetitel­je “Požeška kuća” uživalo se u virtualnoj vožnji biciklom, kvizovima, dvoboju s barunom Trenkom... D.S.R.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia