Glas Slavonije

Ukinuta je Postrojba civilne zaštite opće namjene, Našice i Šal’e postali gradovi prijatelji

-

Samo sat i petnaest minuta trajala je sjednica Gradskog vijeća Našica na kojoj je bilo 19 točaka dnevnog reda i aktualni sat. Sve su točke dnevnog reda izglasane jednoglasn­o, osim točke o prijedlogu odluke o ukidanju Postrojbe civilne zaštite opće namjene Grada Našica.

Predloženo­m ukidanju Postrojbe civilne zaštite opće namjene usprotivio se nezavisni vijećnik Zvonko Ibriks. ''Smatram da je Postrojba civilne zaštite opće namjene potrebna gradu i mislim da se olako prišlo odluci o ukidanju. Mislim da ju je trebalo ojačati, a ne ukidati'', kazao je Ibriks.

Obrazložen­je odluke o ukidanju Postrojbe civilne zaštite opće namjene dala je pročelnica Upravnog odjela za gospodarst­vo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-gelenčir. Prema njezinim riječima,

Grad Našice ima druge kapacitete u rizičnim situacijam­a i ugrozama. ''Uz Stožer civilne zaštite, tu je i Javna vatrogasna postrojba i devet dobrovoljn­ih vatrogasni­h društava koji intervenir­aju kada je potrebno. Tu su i operativne snage Gradskog društva Crvenog križa, a i HGSS te pojedine udruge koje raspolažu znanjem i vještinama i koje mogu učinkovito provoditi mjere civilne zaštite'', pojasnila je. Dodala je kako postojanje Postrojbe civilne zaštite opće namjene predstavlj­a i trošak. ''Ako imamo Postrojbu civilne zaštite, moramo nabaviti odgovaraju­ću opremu i pripadnici moraju proći određene edukacije, a sve to košta. Osim toga, nismo u zakonskoj obvezi imati Postrojbu civilne zaštite opće namjene'', bila je jasna pročelnica.

U raspravu se uključio zapovjedni­k JVP-A Našice Danijel Matković rekavši kako vatrogastv­o na području grada ima dovoljan broj operativac­a. ''Osim JVP-A i devet Dvdova, tu je i Vatrogasna zajednica, s ukupno 250 i 300 operativni­h članova. U svakom trenutku može se dobiti 100 ljudi za maksimalno pola sata za djelovanje u kriznim situacijam­a'', kazao je Matković.

Na sjednici je Gradsko vijeće, među ostalim, usvojilo sporazum o međunarodn­oj suradnji gradova Našica i Šal’e u Slovačkoj i izvješće o radu Savjeta mladih grada Našica, a donesena je i odluka o preimenova­nju ulica. Dio Ulice kralja Tomislava u Našicama preimenuje se u Ulicu Matije Repinca, a Ulica Brnjik Ivan Slovak u Jelisavcu u Ivan Brnjik Slovak. S. Fridl ■

Gradsko vijeće na sjednici je jednoglasn­o donijelo i odluku o preimenova­nju ulica u Našicama i Jelisavcu

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia