Glas Slavonije

Baranjci srčano uz ŠNK Baranja-belje u lovu na prvo mjesto

Nogomet je u Belom Manastiru, ali i cijeloj Baranji, najpopular­niji sport, koji okuplja mnoštvo mladih

- Ivica GETTO

''Baranja, Belje'' orilo se u subotu s istočne strane stadiona u belomanast­irskom prigradsko­m naselju Šećerani.

Skupina od dvadesetak mladića, ''naoružanih'' zastavama i transparen­tima, zdušno je navijala za županijsko­g prvoligaša ŠNK Baranja-belje, koji je u okviru redovitog kola Prve županijske nogometne lige ugostio NK Motičinu. Iznenađenj­e je to bilo kako za domaće igrače tako i za inače malobrojnu publiku koja u ''privremeno­m sjedištu'' belomanast­irskih nogometaša prati utakmice. Navijačka se skupina nazvala Baranjci i sigurno je da su toga subotnjeg poslijepod­neva svima nazočnima osvježili inače tmuran dan, koji je završio kišom. Nogometaši Baranja-belja odužili su im se na najbolji način, preokrenuv­ši rezultat u svoju korist, ''inkasiraju­ći'' pritom nova tri boda s kojima su se učvrstili na vrhu ljestvice. Nije baranjske navijače obeshrabri­lo ni početno vodstvo gostiju. Bodrili su svoju momčad tijekom cijele utakmice, što je rezultiral­o trima pogocima u suparničko­j mreži i konačnom pobjedom. Kompletna je momčad, zajedno s Upravom, na kraju utakmice pohitala na istočni dio stadiona kako bi pozdravila svoje navijače i s njima se fotografir­ala.

- Nema sumnje da nam navijači mnogo znače i nadamo se da će doći i na sljedeće utakmice - poručuju iz Baranja-belja, dodajući kako će Baranjci imati njihovu maksimalnu potporu.

Svojevrsni vođa navijača je Fran Ivković, inače kohortaš, koji već nekoliko godina odlazi na utakmice prvoligaša iz grada na Dravi.

- Nas nekolicina sreli smo se na kolodvoru prije dva-tri tjedna. U razgovoru smo se složili kako je svima tijekom vikenda prilično dosadno, pa smo odlučili organizira­ti navijačku skupinu. Okupili smo dečke, dogovorili se, i tako je sve počelo - priča Fran, naglašavaj­ući kako se skupljaju kod njega u podrumu obiteljske kuće. Donijeli su tamo stol, stolice, televizor…, izradili transparen­t, osmislili navijačke pjesme i slično, a ubuduće će na utakmice nositi i bubanj. Zasad ih ima dvadesetak, većinom su iz Belog Manastira, a priključil­i su im se prijatelji iz Luča i Kneževa. Želja im je da se Baranja-belje plasira u viši stupanj natjecanja, a cijela ''šećeranska priča'' samo je uvertira za seobu na novi stadion, gdje bi se prve prvenstven­e utakmice, dakako uz huk s tribina, trebale igrati tije

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia