Glas Slavonije

Martinov je prvi singl osvojio HR Top 40, ali i Youtube i Billboard

PRIVUKLA PUNO POZORNOSTI Hvala svima na podršci, hvala radijskim postajama na puštanjima i - svima koji slušaju. Uživajte! - poručuje Martin

- Tanja KVORKA

Martinova prva pjesma "Maštarija" privukla je puno pozornosti odmah nakon plasiranja te kao najviši novi ulaz zasjela na 5. poziciju službene HR Top 40 ljestvice! Snimka premijerne izvedbe u startu je na 10. mjestu Youtube trendinga i 12. mjestu Youtube domaćeg trendinga za glazbu te je u međuvremen­u prikupila više od 250.000 pregleda i nastavlja nizati sjajne rezultate.

Prilagodlj­iva

Da se pjesma sviđa slušatelji­ma potvrđuju i rezultati platforme Shazam, gdje je "Maštarija" na 4. poziciji najpretraž­ivanijih. S druge strane na Billboardo­voj "Croatia Songs" ljestvici, koja prati rezultate streaminga, "Maštarija" je kao novi ulaz (5. ožujka) zauzela 22. poziciju, čime je mladi glazbenik već na samom početku karijere ušao u "prestižni Billboard klub". - "Maštarijom" kao pjesmom osmišljeno­m u rekordnom roku iznimno sam zadovoljan. Pjesma je vrlo prilagodlj­iva, kad kažem prilagodlj­iva, može biti izvedena u različitim žanrovima, što će se moći i čuti tijekom vremena, tako da sam zadovoljan ovom kreacijom Peggyja (glazba), Vanne (tekst) i mene, pod palicom Universala. Hvala svima na podršci, hvala radijskim postajama na puštanjima i svima koji slušaju. Uživajte! poručuje Martin.

Martin Kosovec, ovogodišnj­i pobjednik glazbenog natjecanja The Voice Hrvatska, svoju je iščekivanu prvu pjesmu predstavio 23. veljače u izdanju Universal Music Hrvatska. - Posebno zahvaljuje­m Peggyju (Predragu Martinjaku) i Vanni što su napisali ovu pjesmu za mene, mom diskografu Universal Musicu što su tu uz mene i što maštaju zajedno sa mnom, HRT-U što su mi dali priliku da pjesmu predstavim na Dori i svima koji me podržavaju i slušaju - poručio je Marin prilikom plasiranja pjesme. - "Maštarija" je dosta zgodna kombinacij­a moderne glazbe, Martinovih osobnih preferenci­ja, ali i nekih starih vremena. Smatram da pjesma u tekstu nosi sve elemente s kojima se Martin sjajno može predstavit­i publici u svojoj prvoj pjesmi - dodala je Vanna. Uz tekst Ivane Vrdoljak Vanne, Predrag Martinjak Peggy, potpisuje glazbu, ali i aranžman te je producent i tonski snimatelj pjesme. Snimljeno je u Studiju Šušnjevec, a iza miksa i mastera snimke stoji Miroslav Lesić Lesique. Odjeću za prve službene promotivne fotografij­e iza kojih stoji Luka Brajković odabrao je stilist Ivan Friščić, frizura je djelo ruku Marka Listeša, a budući da se ovih dana Martinu nastavlja intenzivan tempo, eventualne znake umora na licu prikrila je Ivana Špirk. Dizajn naslovnice potpisuje Zo dizajn, a posebna zahvala na gostoprims­tvu ide gospođi Miroslavi Margetić, koja je, prepoznavš­i Martina, za fotografir­anje ponudila svoju terasu s koje se pruža jedinstven pogled na grad Zagreb. U završnoj, 12. emisiji ovogodišnj­e sezone popularnog glazbenog showa The Voice Hrvatska titulu najljepšeg glasa osvojio je s ukupno 88.504 glasa publike! Talentiran­i 18-godišnjak imao je priliku surađivati s čak dva mentorska tima.

Prvi korak na putu do vrha nove sezone The Voicea ostvario je izvedbom pjesme "My Way" Franka Sinatre popraćenom napetim iščekivanj­em posljednji­h sekundi u kojima mu se, uz ovacije publike, okreću tri mentora te ga u nastavak natjecanja vodi Dino.

Puno iskustva

Izvedba "I'll Never Fall In Love Again" Toma Jonesa osigurava mu izravan prolaz u dvoboj s Markom Vukićem. Dvoboj, paralelno izvrstan duet, u "Let The Sunshine In" iz mjuzikla "Kosa" rezultira Martinovim prelaskom u tim Vanna. Uz Vannino mentorstvo u prvoj emisiji uživo Martin Kosovec je senzaciona­lnom izvedbom pjesme "Tvoja zemlja" Vice Vukova postao jedan od miljenika publike, što se odrazilo i na internetsk­e preglede i ulaskom u Youtube trending. "Unchained Melody" Righteous Brothersa ga odabirom publike vodi u finale, što se također odražava i na snimke njegovih nastupa koje su promptno skočile na prvo i drugo mjesto Youtube trendinga. Pobjedu u završnoj emisiji, 27. siječnja 2024. godine, osigurao je i proslavio uz klasik "Sjaj u tami" Massimove grupe Dorian Gray, uz što je ponovo izvevši "My Way" gledatelje podsjetio i na početak svog impresivno­g puta k vrhu ovog natjecanja. Iako je bio jedan od najmlađih kandidata ove sezone The Voice Hrvatska, Martin se već može pohvaliti iskustvom raznih nastupa, među kojima se posebno ističe međunarodn­i Blues festival u Memphisu, gdje je sudjelovao sa samo 13 godina. Ljubav prema glazbi naslijedio je od oca instrument­alista, a ujak ga je nagovorio da se prijavi na natjecanje. Veliki je obožavatel­j glazbe Franka Sinatre, Toma Jonesa i Engelberta Humperdinc­ka – čime se i istaknuo u nastupima – no navodi kako može pjevati gotovo sve žanrove. Učenik je četvrtog razreda Zrakoplovn­e tehničke škole u Velikoj Gorici i odlučan je u namjeri pilotiranj­a svojim glazbenim avionom sve do vrha glazbenih top-ljestvica. Polijećemo! ■

kombinacij­a

MODERNA, ALI I STARA VREMENA

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia