Glas Slavonije

POČINJE SNIMANJE FILMA “MOMO” U RIJECI

- H

Krajem ožujka i početkom travnja u Rijeci će se snimati dugometraž­ni igrani film "Momo", ekranizaci­ja jednog od najpopular­nijih njemačkih pisaca fantasy i dječjih romana 20. stoljeća, Michaela Endea.

Snimanje će se najvećim dijelom odvijati na riječkoj tržnici u poslijepod­nevnim i večernjim satima, izvijestio je Grad Rijeka. Snimanje filma počelo je krajem veljače u Puli, a od 19. ožujka do 2. travnja nastavit će se na nekoliko lokacija u Rijeci. Junakinja te uzbudljive filmske priče je hrabra djevojčica Momo, koja živi u ruševinama amfiteatra na rubu neimenovan­og grada. Kad njezinim sugrađanim­a zaprijeti zla korporacij­a koja ljudima želi ukrasti vrijeme i lišiti ih svakodnevn­ih malih radosti, Momo će se uputiti do samog ruba vremena kako bi ih u tome spriječila. Produkciju potpisuje njemački Westside Filmproduk­tion Gmbh, a hrvatski pružatelj usluga je PAKT Media, pri čemu 70 posto filmske ekipe čine hrvatski profesiona­lci. Film nastaje uz podršku Hrvatskog audiovizua­lnog centra i Ministarst­va kulture i medija RH u sklopu programa poticaja Filming in Croatia.

“Ovakav oblik suradnje s filmskom industrijo­m otvara mogućnosti i donosi iskustvo našim umjetnicim­a i profesiona­lcima u kreativnim industrija­ma, potiče lokalno gospodarst­vo te svakako nudi jedinstven način promocije Rijeke na međunarodn­oj razini", rekao je gradonačel­nik Rijeke Marko Filipović.

Snimat će se na glavnoj riječkoj tržnici izvan njezina radnog vremena, a na određene dane će za neke od gradskih ulica, poput Bulevara oslobođenj­a, ispred hotela Neboder, te za ulice oko tržnice, Demetrovu ulicu, Senjsko pristaništ­e i Rivu Boduli, vrijediti posebna regulacija prometa. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia