Glas Slavonije

Kada je ovakav ulog, onda i ne misliš na probleme

OSJEČKI ODBOJKAŠI BRANE TROFEJ U SUSJEDSTVU Treću godinu u finalu Kupa igraju močadi Murse i zagrebačke Mladosti

- Nino BENČINA

Zajamčena je večeras odbojkaška fešta u Vinkovcima. U gradu na Bosutu dijeli se prvi trofej sezone, onaj namijenjen pobjedniku Kupa Hrvatske u obje konkurenci­je. Finalisti su isti kao i prije godinu dana, a tog 15. ožujka prošle godine veselili su se i odbojkaši Murse-osijek. Slavili su na parketu najtrofejn­ijeg našeg kluba, u Zagrebu je kapitulira­la Mladost u pet setova i treći Kup Vinko Dobrić završio je u klupskim vitrinama, koje bi se mogle i dodatno popuniti nakon dvoboja u susjedstvu.

Mladost je Mladost

Ovo je šesti ukupno, a peti uzastopni finale za odbojkaše s Drave. Sredina ožujka za njih je već dugo rezerviran­i termin, u kojem se traži najveća nagrada. Pobjedničk­i pokal dosada su dizali Tomislav Suk (2011. i 2021.) i Davor Bogdanović (2023.), a u njihovu društvu traži se mjesto i za aktualnog kapetana osječkog broda. Tino Busak Vidaković, pouzdani klupski i reprezenta­tivni libero, bio je i dio lanjske momčadi koja je slavila u njegovu rodnom gradu, a uz njega reprizu će pokušati ostvariti još na parketu njih šestorica (Vuković, Đirlić, Viloria, Verasto, Šoš i Dugandžić), dok će sa strane bodriti ovaj put ozlijeđeni dvojac (Škugor, Majer). - Nije alibi, ali ozljede su nam sada najveći problem. Prije četiri dana smo protiv Cratis Varaždina igrali bez oba tehničara, ali srećom uskočio je iskusni Giljanović, koji je pokazao da je spreman podnijeti veliku žrtvu za momčad i zaigrati na poziciji koja mu nije prirodna. Pravi je primjer svakom sportašu kako se igra za svoj klub, da je spreman na zahtjev trenera i "poginuti", kakav god taj zahtjev bio. To je pokazatelj da su svi igrači spremni dati maksimum za klupski uspjeh, stoga ćemo takvi istrčati i večeras u Vinkovcima - siguran je kapetan Murse-osijek, kojoj ove sezone baš ne cvjetaju ruže u srazu s aktualnim prvakom, ali evo nove prigode da se i to okrene. - Ne postoji nitko u Hrvatskoj tko je favorit protiv Mladosti. Njima je ta uloga namijenjen­a i u ovom finalu. Ove smo sezone izgubili od njih već tri utakmice, ali u one dvije prvenstven­e pali smo nakon pet setova. Prije tri tjedna smo u Zagrebu ispustili 2-0, pokazali smo da im možemo ravnopravn­o parirati. Pristup i koncentrac­ija moraju biti na visini, u tom slučaju vjerujem da možemo obraniti naslov smatra Busak Vidaković, koji se i sam nedavno vratio nakon ozljede i stanke od tri mjeseca. Jedno vrijeme već ne igra i srednjak Sten Perillus (počeo s treninzima), ali njegova alternacij­a Gabriel Šunjo pokazao je i više od dostojne zamjene. No na Mladost se ne može s primačem na mjestu tehničara, koliko god on prilagodlj­iv bio. Za ovu utakmicu potreban je Ante Giljanović na svojoj poziciji te osposoblje­ni Gabrijel Ivančić na mjestu tehničara (osvojio s Mursom Kup prije tri godine). U suprotnome bit će teško obraniti primat, koji Osječani ne namjeravaj­u prepustiti bez velike borbe, kakvu i inače često gledamo u srazu ovih momčadi.

Svi u Lenije

Osječani danas (srijeda) u vinkovački­m Lenijama od 17.30 idu u obranu naslova u Kupu

Prije posljednje­g, odigranog 21. veljače u Domu odbojke Bojan Stranić, kao novi trener Murse-osijek predstavlj­en je Milan Bratić. Nažalost, zbog papirologi­je on još uvijek ne može biti na parketu uz momčad, za koju vjeruje da je u stanju dobiti velikog rivala prvi put ove sezone.

- Sve je otvoreno kada se igra jedna utakmica, koja je uz to i finale. S druge strane mreže je ekipa koja ne zna za poraz u domaćim okvirima, ali sada nema zalihe bodova, ne može se igrati bez pritiska, koji i ide uz ovakve dvoboje. Nismo u idealnom stanju, ali kada je ovakav ulog, tada ne misliš na probleme. Prije tri tjedna odlučila je jedna lopta, neka sada odluči u našu korist - priželjkuj­e trener osječkih odbojkaša, koji bi ove srijede trebali imati jednu prevagu, onu na tribinama. Ipak se igra 40-ak kilometara od slavonsko metropole, stoga svi koji žele dati podršku, od 17.30 sati trebali bi biti u SD-U Lenije. Dođi u Vinkovce! ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia