Glas Slavonije

Čeka nas jako društvo, ali preko Hannovera otići ćemo u Pariz!

-

Umiru i tišini Westin hotela i zagrebačke dvorane Kutija šibica hrvatska muška rukometna reprezenta­cija pripremala se za jedan od najvažniji­h tjedana - olimpijske kvalifikac­ije, koje se od 14. do 17. ožujka igraju u Hannoveru. Hrvatska je početkom 2024. igrala na Euru u Njemačkoj i nije se proslavila, valjda će ovaj povratak u Njemačku biti puno uspješniji. Ovo je iznimno važna akcija, jer dvostruki olimpijski pobjednici nisu nastupili na posljednji­m Olimpijski­m igrama u Tokiju, pa bi bilo katastrofa­lno da propuste i Pariz.

Novi izbornik, Islanđanin Dagur Sigurdsson, pun je optimizma i vjere kako će odvesti Hrvatsku na olimpijski turnir. Neće biti lagano, ali važno je da Islanđanin i igrači vjeruju u ostvarenje cilja.

- Moramo se dobro pripremiti za sve tri utakmice u Njemačkoj, svi smo spremni i najvažnije je da smo svi zdravi - poručio je Ivan Martinović. - Sretan sam što sam ponovo s reprezenta­cijom, dao sam sve od sebe kako bih se što prije vratio. Nadam se da ćemo kvalifikac­ijski turnir završiti s tri pobjede - dodao je igrač njemačkog MT Melsungena. Hrvatski Izbornik je sinoć donio konačnu odluku koga vodi u Njemačku, a tko god nastupao u kvalifikac­ijama, mora izvući ono najbolje iz sebe. Ipak je u pitanju odlazak na najveću sportsku smotru na svijetu. Inače, Hrvatsku u Hannoveru čekaju stari znanci s Eura 2024. godine: Austrija i Njemačka te uvijek neugodni Alžir.

Prvi susret naša reprezenta­cija igra s Austrijom, u četvrtak u 20.15. Ta reprezenta­cija dolazi kompletna i bila je najugodnij­e iznenađenj­e ovogodišnj­eg Europskog prvenstva, a naš ogled u skupini završio je 28:28. Nakon dana odmora Hrvatska će u Njemačkoj drugi susret igrati 16. ožujka od 14.30 s domaćinom. O Njemačkoj ne treba posebno trošiti riječi. I ona dolazi u istom sastavu kao na europskoj smotri. Hrvatska ju je pobijedila u posljednje­m susretu glavne faze natjecanja, ali bio je to više revijalni nego natjecatel­jski susret, jer je Njemačka u tom trenutku već imala osiguarno polufinale. U posljednje­m susretu olimpijski­h kvalifikac­ija, 17. ožujka (nedjelja) u 16.45, Duvnjak i društvo odmjerit će snage protiv Alžira, koji je bio finalist nedavnog Prvenstva Afrike.

Dvije najbolje reprezenta­cije iz svake od tri skupine izborit će pravo nastupa na Olimpijski­m igrama u Parizu. Nadamo se da će među te dvije biti - Hrvatska. I. Li. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia