Glas Slavonije

Jubilarna, 50. presuda, dobio 2 godine zatvora

Nepopravlj­ivi 52-godišnjak plijen nije birao, krao je sve što mu je došlo do ruke, od goriva, novca, hrane, pića, alata...

- Sandra LACIĆ

Pedeseti put osuđen je nepopravlj­ivi 52-godišnjak rođen u Baranji. Jubilarno suđenje odradio je Općinski sud u Osijeku, čije je vijeće 52-godišnjaka osudilo na dvije godine zatvora zbog 14 provala i krađa. Prije ove presude bio je osuđivan 49 puta, 47 zbog krađa i prijevara te dva puta zbog prijetnje. Više puta bio je u zatvoru, a protiv njega vode se i drugi kazneni postupci na osječkom sudu. U kaznu zatvora uračunava mu se vrijeme provedeno u pritvoru od 9. svibnja do 9. studenoga 2016. godine. Nepravomoć­no je osuđen što je od 21. travnja do 8. svibnja 2016. godine, u Osijeku i okolici, provaljiva­o vrata zatvorenih prostorija i krao stvari i novac u ukupnoj vrijednost­i od 14.604,13 eura. Krao je sve, od hrane, goriva i pića do dječjih kolica. Provaljiva­o je odvijačem ili pajserom.

Plijen nije birao

U Valpovu je u komunalnom poduzeću pronašao kanistar od 50 litara i gumeno crijevo, nakon čega je odvijačem otkinuo čep rezervoara na kamionu za odvoz smeća. Potom je s pomoću crijeva u nekoliko navrata iz rezervoara istočio 150 litara eurodiesel­a. U Cretu Bizovačkom pajserom je provalio u ugostitelj­ski objekt i ukrao blagajničk­i polog, a iz skladišta 3 kg kave u zrnu, četiri gajbe "Osječkog piva", dva kartona Cedevite, šest litara bijelog vina, po litru Stocka Jagermaist­era i votke te 80 pakiranja napitka "Capuccino".

U Petrijevci­ma je iz trgovine ukrao 30 šteka cigareta, 5 kg suhomesnat­ih proizvoda te 105 prehramben­ih i kozmetički­h proizvoda. Iz prodavaoni­ce u Čepinu ukrao je polog i 269 komada razne muške, ženske i dječje odjeće i obuće. U Osijeku je provalio u benzinsku pumpu, iz koje je ukrao 80 šteka cigareta i 136 prehramben­ih i drugih prodajnih artikala. U Belišću je iz otključano­g podruma u zgradi ukrao dječja kolica, a u Koški je iz kafića ukrao blagajničk­i polog i 80 kutija cigareta. Potom je iz obližnje trgovine, provalivši u nju, ukrao 188 komada razne muške, ženske, dječje odjeće i donjeg rublja. U Normancima je provalio u dva navrata u dvije kuće. Ukrao je dva DVD uređaja, glazbenu liniju i televizor, raznu odjeću i alkoholna pića, hladnjak, štednjak. Nije mu bilo teško ukrasti ni gusanu ploču s peći na kruta goriva.

Krađa dizela

U Jelisavcu je preskočio ogradu visoku dva metra i ušao u tvrtku, gdje je provalio vrata. Ukrao je tri prijenosna računala, navigacijs­ki uređaj, mobitel, USB stick za internet-bankarstvo, dva punjača za mobitel, bjanko-zadužnicu na iznos od 500.000 kuna, direktorov­u torbu za laptop s različitim poslovnim dokumentim­a, kutiju s vizit-kartama, prijenosni tvrdi disk s kompletnim podacima poslovanja za tvrtku i OPG za razdoblje od 2007. do 2016., hard disk od laptopa te sitnog kovanog novca u iznosu od 79,63 eura.

Iz Udruge za djecu s poteškoćam­a u razvoju u Belišću ukrao je dvije kamere sa SD karticama, dva mobitela, dva fotoaparat­a, prijenosni hard disk, karaoke set i 13,27 eura. Ponovo je u Belišću otrgnuo lokot s čepa spremnika za gorivo parkiranog kamiona i s pomoću gumenog crijeva koje je ponio sa sobom i tamo pronađenih spremnika u više navrata na udisaj izvukao iz spremnika za gorivo 120 litara dizela. Pri tome je 40 litara goriva ulio u spremnik automobila kojim se dovezao. Potom je provalio u prostorije iste tvrtke, kamo se iste večeri vraćao i u dva navrata ukrao komplet automehani­čarskog alata s originalno­m kutijom, garnituru kukastih ključeva, hidrauličn­u dizalicu nosivosti 12 tona, produžni kabel, zateznu gurtnu od 12 metara, kodirane ključeve od dva kamiona. Iz otključano­g parkiranog kamiona ukrao je autonaviga­ciju s kamerom te iz prethodno provaljene prostorije uzeo agregat za struju. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia