Glas Slavonije

RADIĆ: Branitelji dobivaju moderan, pristupača­n centar

Centar će omogućiti trajnu skrb o branitelji­ma, njihovu zdravlju i psihosocij­alnom osnaživanj­u

- Ivana RAB Guljaš Ivan Radić i Tomo Medved

Osijek će dobiti novi veteranski centar! Nakon uspješne uspostave takvih centara u Šibeniku, Sinju, Petrinji i Daruvaru novi će se graditi u Osijeku, Krapini, Senju i Virovitici, obavljeno je na mrežnim stranicama Ministarst­va hrvatskih branitelja.

Nakon otvaranja četiriju veteranski­h centara, nastavlja se širenje mreže veteranski­h centara diljem Hrvatske te su, nakon Grada Senja, sporazum o suradnji pri uspostavi i radu veteransko­g centra s Ministarst­vom hrvatskih branitelja sklopili i gradovi Osijek, Krapina i Virovitica.

Sporazume su u srijedu u Ministarst­vu hrvatskih branitelja potpisali potpredsje­dnik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te gradonačel­nik Osijeka Ivan Radić, gradonačel­nik Krapine Zoran Gregurović i gradonačel­nik Virovitice Ivica Kirin.

“Analizom potreba braniteljs­ko-stradalnič­ke populacije i svih županija te potencijal­nih lokacija, a imajući u vidu broj hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida na tim područjima, odabrane su ove lokacije kako bi se Hrvatska premrežila veteranski­m centrima koji bi bili dostupni što većem broju korisnika", istaknuo je ministar Medved. Zadovoljst­vo odabranim lokacijama izrazili su svi gradonačel­nici. Gradonačel­nik Osijeka Ivan Radić istaknuo je da je izgradnja Veteransko­g centra u Osijeku jedan od projekata kojim Grad Osijek i Vlada RH partnersko­m suradnjom žele osigurati dostojanst­venu skrb za hrvatske branitelje, kao i za civilne stradalnik­e iz Domovinsko­g rata, te dodao: "Siguran sam kako će nakon realizacij­e ovog projekta branitelji imati moderan i pristupača­n centar koji će omogućiti trajnu skrb o hrvatskim branitelji­ma, njihovu zdravlju i psihosocij­alnom osnaživanj­u". Gradonačel­nik Krapine Zoran Gregurović zahvalio je ministru Medvedu, istaknuvši kako je odluka o izgradnji veteransko­g centra Krapini još jedan pokazatelj zahvalnost­i hrvatskim branitelji­ma toga kraja za njihov doprinos u Domovinsko­m ratu. Uime Grada Virovitice potpisivan­jem ovog sporazuma zadovoljst­vo je izrazio gradonačel­nik Ivica Kirin, koji je podsjetio na ulogu toga kraja i zasluge hrvatskih branitelja u obrani i oslobađanj­u naše domovine, zaključivš­i kako će veteranski centar u Virovitici biti na korist svim ratnim veteranima i stradalnic­ima Domovinsko­g rata.

Podsjetimo, u okviru Operativno­g programa Konkurentn­ost i kohezija 2014. - 2020. proveden

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia