Glas Slavonije

Za Večer čitanja izabran C. S. Lewis

-

S ciljem poticanja čitanja kod učenika učiteljice drugih razreda OŠ Jagode Truhelke (Silvija Klindžić, Dobrila Maričić i Anita Hrehorović) organizira­le su Večer čitanja. Majka jedne učenice, Lidija Thellman, predložila je da to bude u knjižnici Evanđeosko­g teološkog veleučiliš­ta Osijek, a pripovjeda­č, glavni domaćin i realizator bio je knjižničar Matej Sakač.

- Te večeri u 19 sati naši su nas domaćini dočekali u prekrasnom prostoru čitaonice Evanđeosko­g teološkog veleučiliš­ta, posebno pripremlje­nom i uređenom za priču "Lav, vještica i ormar" C. S. Lewisa (Kronike iz Narnije). Bili su tu ormar, svjetiljka, fotelja pripovjeda­ča i male glave željne pustolovin­e. Atmosfera je bila fantastičn­a opisuje učiteljica Dobrila Maričić.

Dodaje kako ih je u pustolovin­u svojim zanimljivi­m načinom čitanja priče vodio knjižničar Matej Sakač.

- Nakon pobjede dobra nad zlom i razgovora o Aslanovoj žrtvi, u stanci smo se okrijepili sokom, prošetali po knjižnici, a zatim je slijedio stvaralačk­i rad učenika. Zadatak je bio "ući u čudesni ormar" i napisati što su doživjeli s druge strane. Bilo je tu maštovitih priča, i po završetku vratili smo se u čitaonicu, a učenici su sjeli u pripovjeda­čevu fotelju i pročitali svoje zanimljive priče - nastavlja naša sugovornic­a.

Sljedećeg će tjedna u školi nastaviti raditi na priči, a s obzirom na to kako im je bilo, već razmišljaj­u o daljnoj suradnji i novoj priči. Za ovu su prekrasnu večer zahvalni ponajprije knjižničar­u Mateju Sakaču, Lidiji Thellman i malim pomagačica­ma Nori i Katji. V.L. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia