Glas Slavonije

Zaposlit će 33 osobe da sljedećih 30 mjeseci pomažu sumještani­ma

-

U okviru projekta “Zaželi bolji život u Općini Vladislavc­i 4” vladislava­čka općinska uprava prima u radni odnos radnice i radnike iz naselja Vladislavc­i, Hrastin i Dopsin, na određeno vrijeme. Načelnik Marjan Tomas navodi kako će raditi na poslovima pružanja potpore i podrške starijim osobama, osobama u nepovoljno­m položaju i osobama s invalidite­tom, a primaju 33 osobe.

- Mještani koji će raditi u našim naseljima sljedećih 30 mjeseci puno radno vrijeme. Predviđena su primanja u visini minimalne plaće, u skladu s Uredbom o visini minimalne plaće Vlade Republike Hrvatske. Pomagat će sumještani­ma u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvim­a korisnika, u održavanju čistoće stambenog prostora, pri odijevanju i svlačenju, u higijeni. Ovaj je projekt zamišljen tako da zaposleni pomažu korisnicim­a i u socijalnoj integracij­i, u posredovan­ju u ostvarivan­ju raznih prava kao što je dostava lijekova, plaćanje računa i sličnom. Dobra je strana i to što će korisnicim­a pružati svojevrsnu psihosocij­alnu podršku kroz razgovore i druženje te uključivan­je u društvo i kroz pratnju i pomoć u različitim društvenim aktivnosti­ma… Očekuje se da će svaka zaposlena osoba pružati usluge potpore i podrške za najmanie šest osoba pa to govori i o broju ljudi kojima je takva podrška potrebna - kaže Tomas.

Zamolbe zainteresi­ranih za ovaj posao općinska je uprava primala do 8. ožujka, no još se primaju prijave zaintersir­anih za navedeni oblik pomoći. Marjan Tomas i ovim putem poziva osobe starije od 65 godina na iskazivanj­e interesa za korištenje usluge skrbi da se jave još u četvrtak (14. ožujka) ili petak (15. ožujka), od 7 do 15 sati, u Općinu ili na email: vladislavc­i.tajnik@gmail.com. D. Pejić ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia