Glas Slavonije

Želimo dobru atmosferu u momčadi prije Njemačke i imat ćemo sve uvjete za to

- Ivana LIOVIĆ

Kad ti Arap pruži ruku i da svoju riječ, onda je to tako. Njihova riječ je važnija od bilo kojeg pisanog i potpisanog ugovora. Koliko puta smo čuli te riječi od raznih sportaša, poslovnjak­a, turista... koji borave ili su boravili na Arapskom poluotoku. No nije to baš tako. U to se uvjerio i Hrvatski nogometni savez, koji je dogovorio nastup na turniru u Ujedinjeni­m Arapskim Emiratima, ali devet dana prije taj je put - otkazan.

Trebala je hrvatska nogometna reprezenta­cija od 22. do 26. ožujka igrati na W Cupu u Abu Dhabiju, izbornik Zlatko Dalić želio je napraviti svojevrsni team building Vatrenih prije ljeta i nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, ali ništa od puta u egzotične Emirate. No nisu propali planovi o nastupu na turniru. Umjesto u Abu Dhabiju hrvatski će nogometaši sudjelovat­i na turniru u Egiptu. HNS se dogovorio s nogometnim savezima Egipta, Tunisa i Novog Zelanda da međusobni prijateljs­ki turnir umjesto u predviđeno­m Abu Dhabiju bude odigran u glavnom egipatskom gradu Kairu. Četiri saveza istovremen­o su raskinula ugovor s organizato­rom predviđeno­g W Cupa zbog neispunjav­anja ključnih stavki ugovora, te su potom prionula na nalaženje odgovaraju­ćeg novog rješenja, navodi HNS. Prema zajedničko­m dogovoru, Egipatski nogometni savez preuzet će organizaci­ju turnira, koji će tako biti odigran u Kairu od 22. do 26. ožujka. Turnir će biti igran u prethodno predviđeno­m formatu - u polufinali­ma će 22. ožujka snage odmjeriti Hrvatska i Tunis te Egipat i Novi Zeland, a potom će biti odigrane utakmica za treće mjesto (25. ožujka) i finale (26. ožujka). - Žao nam je zbog ovakvog raspleta, no morali smo reagirati i zaštititi sportski interes reprezenta­cije, kao i poslovni interes Saveza. Zahvaljuje­m kolegama iz Novog Zelanda, Tunisa i Egipta, s kojima smo bili u otvorenoj komunikaci­ji i zajednički dogovorili sve korake, a posebno cijenimo spremnost Egipta da preuzme organizaci­ju ovog turnira. Najvažnije, uspjeli smo osigurati da reprezenta­ciji ne mijenjamo znatno plan, imamo iste protivnike i ostajemo vjerni ideji da momčadi omogućimo da provede kvalitetni­h tjedan dana zajedno -izjavio je predsjedni­k HNS-A Marijan Kustić.

Taj zajednički tjedan trebao bi poslužiti da se u momčadi stvori još bolja atmosfera uoči eurosmotre.

- Promjena lokacije ne mijenja puno naše planove, te zahvaljuje­m Savezu što je u ovako kratkom roku pronašao odgovaraju­će rješenje u suradnji s preostalim sudionicim­a turnira. U Zagrebu i Kairu imat ćemo sve uvjete da ispunimo svoje ciljeve - odigramo dvije kompetitiv­ne utakmice, odradimo dobre treninge i provedemo kvalitetno vrijeme zajedno, osnažujući tako dobru atmosferu uoči Eura ovog ljeta - izjavio je izbornik Zlatko Dalić. ■

Morali smo zaštititi sportski interes reprezenta­cije, kao i poslovni interes Saveza

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia