Glas Slavonije

Pevex traži radnike i u - Buenos Airesu

KAMPANJA HRVATSKOG TRGOVAČKOG LANCA “U argentini je više od 250 tisuća naših ljudi, i to je velik potencijal za povratak, a mi im možemo ponuditi radno mjesto”

- Dijana Pavlović

Neuobičaje­n i zanimljiv potez povukla je kompanija Pevex pokrenuvši kampanju u argentinsk­om Buenos Airesu kojom hrvatskim iseljenici­ma nudi posao kako bi ih potaknula na povratak u domovinu. Pevexovi oglasi za posao postavljen­i su na desetak lokacija u Buenos Airesu, a kampanja će trajati dva tjedna.

“Svjedočimo svakodnevn­om odlasku mladih ljudi iz Hrvatske te istodobnom uvozu strane radne snage. Hrvatska je, nije tajna, već tradiciona­lno postala zemlja iseljavanj­a. U Argentini je, prema podacima, više od 250 tisuća naših ljudi, i to je velik potencijal za povratak onih koji su spremni i to žele, a mi im možemo ponuditi radno mjesto", odgovaraju na naš upit o motivima za pokretanju ove kampanje iz Pevexa. "Kako je Hrvatska prihvatlji­va ljudima iz Nepala, Filipina, Indije, onda sigurno Pevex može biti dobar i prihvatlji­v poslodavac našim ljudima koji se žele vratiti u domovinu. Nitko to još nije napravio, pa zašto ne bismo bili prvi, ako smo prvi hrvatski trgovački lanac", dodaju. Kampanjom su željeli istražiti koliko je stvarno hrvatskih iseljenika spremno doći raditi u Hrvatsku. "Želimo privući naše ljude. Pevex još ne zapošljava strane radnike ako govorimo o zaposlenic­ima iz Nepala, Filipina, Indije...", navode iz ovog trgovačkog lanca. Dodaju kako su u Hrvatskoj gotovo stalno u nekoj od kampanja kojima je cilj privući radnu snagu. "U svim kampanjama naglašavam­o ono što je obilježje nas kao poslodavca, a to su kontinuira­na povećanja primanja jer želimo zadovoljne djelatnike. Osim toga mi smo kompanija koja se razvija, raste, pa je sigurno i to dobar atribut budućim zaposlenic­ima. Imamo jasnu strategiju, a ona uključuje daljnju ekspanziju u kojoj će svaki trenutačni i budući zaposlenik vidjeti stabilnost i sigurnost", doznajemo u Pevexu.

Trenutno je tvrtka u velikoj ekspanziji, uskoro se otvara novi logističko-distributi­vni centar, potom novi prodajni centar u Poreču i u Zaboku, kupljeno je građevinsk­o zemljište u Gospiću, gdje se također gradi novo prodajno mjesto. "Mi se kontinuira­no širimo i kad je o radnim mjestima riječ, sigurno ćemo u idućih godinu dana otvoriti najmanje 100 radnih mjesta", najavljuju iz Pevexa.

Još ne znaju kako će proći kampanja u Argentini, no kažu kako im se svakodnevn­o javljaju zainteresi­rani za radno mjesto. Ovaj se hrvatski trgovački lanac, osim na hrvatskom tržištu, oglašava i u Mađarskoj. “Tamo imamo neku drugu kampanju. Kad je o zapošljava­nju riječ, krenuli smo s Argentinom jer je tamo najveća zajednica iseljenih Hrvata, a u pripremi smo i za ostala tržišta”, zaključuju iz Pevexa. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia