Glas Slavonije

HTZ: U Hrvatsku iz Italije dolazi sve više mlađih gostiju

-

Prvi put u povijesti najvažnije­g međunarodn­og poslovnog događaja na jugu Italije, Hrvatska je zemlja partner na sajmu BMT - Borsa Mediterane­a del Turismo, koji se održava u Napulju. "Time će hrvatske regije, destinacij­e, ali i turistički proizvodi imati posebnu promotivnu vidljivost u Napulju", priopćeno je iz Hrvatske turističke zajednice. "Talijani tradiciona­lno vole putovati u Hrvatsku, kako tijekom ljetnih mjeseci tako sve više i izvan samog vrhunca sezone. Tomu je znatno pridonio ulazak naše zemlje u Schengen, čime smo svim našim europskim susjedima postali još dostupniji, bliži i atraktivni­ji za kraća i češća vikend-putovanja. U ovoj godini očekujemo nastavak pozitivnih trendova s posebnim naglaskom na razdoblje predsezone i posezone, kao i na daljnji održivi rast i razvoj hrvatskog turizma. Upravo navedeni segmenti ponude čine ono što ističemo tijekom naših sajamskih nastupa i promotivni­h aktivnosti usmjerenih na tržište Italije, iz koje nam dolazi sve više i više mlađih gostiju. Također, na tržištu Italije primjećuje se novi trend, a to je povećana potražnja za first minute ponudama", izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-A.

Staničić te državni tajnik u Ministarst­vu turizma i sporta Josip Pavić i direktoric­a Predstavni­štva HTZ-A u Italiji Viviana Vukelić susreli su se s predstavni­cima Udruženja talijanski­h turoperato­ra (ASTOI), SNAV-OM, trajektnim prijevozni­kom koji je jedini talijanski partner koji nudi trajektne linije za Hrvatsku, Udruženjem talijanski­h turistički­h agencija (FIAVET) i s predstavni­cima MSC Crocierea, vodećom tvrtkom za krstarenja u Europi i trećom po veličini u svijetu. Naime, Hrvatska, odnosno Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik, čini dio njihovih brojnih itinerara na Mediteranu. Događaju je nazočio i Jasen Mesić, veleposlan­ik Hrvatske u Italiji. "Talijani jako cijene Hrvatsku kao turističku destinacij­u, puno naših klijenata traži putovanja prema vašoj zemlji, pa smo ovom prilikom razgovaral­i kako taj potencijal najbolje realizirat­i. To se posebice odnosi na segment organizira­nih programa, odnosno na putovanja koja se realiziraj­u posredvanj­em turoperato­ra", izjavio je Pier Ezhaya, predsjedni­k ASTOI-JA.

Sajam u Napulju okuplja više od 400 izlagača i 140 buyera (kupaca), 6000 akreditira­nih turistički­h agencija, 220 akreditira­nih novinara, a tu su i brojni poslovni susreti u sklopu kojih se razmjenjuj­u informacij­e vezane uz aktualne turističke trendove. D.pav. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia