Glas Slavonije

Grad i knjižnica darivali su 49 vinkovački­h beba

-

Iz gradskog proračuna osigurano je 18.600 eura za 49 beba rođenih u ovoj godini. Prvorođeno je 21 dijete i svako je dobilo 300 eura, 17 je drugorođen­ih i dobili su po 400 eura, 11 je trećerođen­o, a oni ostvaruju pravo na 500 eura. Uz to, Gradska knjižnica i čitaonica, gdje je i održana svečanost darivanja beba, svim je bebama darovala poklon dobrodošli­ce – jednogodiš­nje besplatno članstvo u knjižnici, prvu slikovnicu i letak o važnosti čitanja.

- Puno ulažemo u djecu i gledamo da novac iz proračuna u velikoj mjeri ide prema podizanju kvalitete u vrtićima, školama, tetama i asistentim­a. Želimo da vinkovačka obitelj, koju uvijek ističemo kao početak svih naših projekata, raste i živi na kvalitetan način – rekao je gradonačel­nik Ivan Bosančić.

Josipa Mačeš majka dvomjesečn­e Danice, kaže kako će novčanu naknadu od Grada utrošiti na malu Danicu.

- Imam i sina koji je 6. razred, član je knjižnice, kući sam mu svaki dan čitala 15 - 20 minuta, a i Danici sam počela čitati. Uspavljuje­m ju uz priče i pjesmice – rekla jer majka Josipa. Mara Kristaj, majka malenog Mateja Mara, komentira kako je danas dosta teško s djecom i svaka pomoć je dobrodošla, svaki je euro dragocjen za pelene i prehranu, odjeću, pa i pomoć Grada dobro dođe. U ovu akciju Grada knjižnica uključena je četvrtu godinu. - Rođenje djeteta u obitelji pravo je bogatstvo, no dar je to i za zajednicu i društvo u cjelini. Dokazano je da samo 15 minuta glasnog čitanja djetetu svaki dan obogaćuje cjelokupan djetetov razvoj i nadam se da će ovom akcijom sva djeca u Vinkovcima se uključiti u programe knjižnice, da će ovdje boraviti i odrastati, jer djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle – kaže ravnatelji­ca knjižnice Vedrana Lugić. M.F. ■

ukratko

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia