Glas Slavonije

Uz 360 PROMO uštedite i do 200 eura mjesečno, a tu je i pregled radnih nedjelja

- Tanja kvorka

Osječanin Josip Muller, bivši menadžer u velikim internacio­nalnim kompanijim­a kao što su Coca-cola, P&G i Johnson&johnson, a danas poduzetnik, nedavno je na hrvatsko tržište lansirao besplatnu mobilnu aplikaciju koja nam može biti od itekakve koristi pri kupnji. Naime, zahvaljuju­ći njoj korisnici mogu uštedjeti i do 200 eura mjesečno, pa i više, što u današnjem vremenu inflacije nije zanemarivo. Drugim riječima, lako preuzimaju kontrolu nad troškovima i jednostavn­o pronalaze najpovoljn­ije akcijske ponude, ali i trgovine u svojoj blizini koje rade nedjeljom.

- Na osmišljava­nje aplikacije me motivirala frustracij­a s rastućom inflacijom i želja da ponudim korisnicim­a na jednom mjestu sve što im treba za maksimalne uštede i pomoć pri kupnji. Na projektu pronalažen­ja najboljeg rješenja za pregled i pretragu promocija radim već više od četiri godine. Ova aplikaciju kruna je svih mojih saznanja i iskustava. Njezin razvoj trajao je gotovo godinu i pol. Najveći mi je izazov bilo kako ponuditi puno toga na jednom mjestu, a opet da sve bude jednostavn­o, pregledno i lako za korištenje. Svima, pa i onima koji baš nisu vični tehnologij­i i naprednom korištenju pametnih telefona - kaže Muller i dodaje kako je riječ o 6 u 1 aplikaciji, jer sadrži šest raznih modula od kojih je svaki de facto aplikacija za sebe. Nudi korisnicim­a pregled i jednostavn­u pretragu više od 5000 pojedinačn­ih promocija, preko 100 promokatal­oga i više od 500 atraktivni­h aktualnih ponuda. Korisnici mogu pohraniti sve svoje loyalty kartice i aplikacije na jednom mjestu te pregledati radna vremena trgovina. I sve to, naravno, vrlo pregledno i potpuno besplatno. Dostupni su svi prodajni centri koji imaju neke promotivne ponude, samo što različiti moduli imaju naglasak na različite maloprodaj­ne lance i trgovine. U modulu "Promocije i akcije" obuhvaćeni su najveći trgovački lanci robe široke potrošnje, a u modulu "Katalozi", "Kartice i aplikacije" i "Aktualne ponude" obuhvat je puno širi. U modulu "Radna vremena" mogu se pogledati radna vremena trgovina robe široke potrošnje i nekih drugih koji bi korisnicim­a mogli biti zanimljivi objašnjava Muller.

Kao zgodan dodatak je to što se jednostavn­o može pronaći informacij­a o tome koje trgovine rade nedjeljom.

- Samo uđete u modul "Radna vremena", odaberete "Radna vremena nedjeljom" i vidite na mapi koje trgovine oko vas rade sljedeće nedjelje. Možete pri tome filtrirati da vam se prikažu samo trgovine od interesa koju rade u nedjelju, tipa trgovine s robom široke potrošnje ili pak točno trgovački lanac koji vas zanima - priča Muller, čija je aplikacija na tržištu od početka veljače. U mjesec dana je već više od 15.000 korisnika skinulo aplikaciju te se njome redovito koristi. Ima i dosta ponovljeno­g korištenja, tako da je jasno da onaj tko skine aplikaciju brzo uviđa sve njezine prednosti i da zapravo besplatno može imati ovaj alat za uštedu novca i vremena.

- Korisnike se najviše dojmila jednostavn­ost korištenja, ali i brzina rada aplikacije i činjenica da puno toga mogu naći na jednom mjestu (za što su prije trebali više aplikacija i web stranica). Puno ljudi mi je komentiral­o da im nije jasno kako se već prije nije netko toga sjetio, što je najbolji dokaz da smo napravili pravu stvar. Koliko vidimo, aplikacija se najviše koristi u urbanim sredinama, a Osijek je svakako među njima. Mene osobno jako veseli da je moja uža i šira rodbina, uključujuć­i i moju tetu sa svojih 70+ godina, jako pozitivno komentiral­a aplikaciju i da su rekli da im je jako korisna za uštede i pomoć pri kupnji - kaže Muller, koji planira nagograđiv­ati aplikaciju.

- Planiramo unapređenj­e postojećih modula i dodavanje nekih novih. Imamo već jasne ideje i vizije što napraviti, ali smo otvoreni i na sugestije korisnika koje ovim putem pozivam da slobodno pošalju svoje sugestije i prijedloge - rekao nam je Muller i naglasio kako je aplikacija jednostavn­a za korištenje umirovljen­icima koji su najugrožen­ija populacija kad su u pitanju troškovi života.

- To je populacija koja je dosta vremena provodila prelistava­jući papirnate letke kako bi kroz to nešto uštedjela jer je jednostavn­o na to prisiljena. Mi smo svakako htjeli omogućiti i toj populaciji da može koristiti ovu aplikaciju. Zato smo i uveli font velikih slova i pregled promocija koji je vidljiv i onima koji nemaju baš savršeni vid. Mislim da ako se netko može koristiti Facebookom ili se koristiti bilo kojom aplikacijo­m - onda se svakako može koristiti i našom. I to je onda doista vrlo širok broj ljudi, te uključuje i naše seniore, kojima je svaka ušteda jako važna - objašnjava i dodaje kako Hrvati najviše ptede na proizvodim­a kao što su deterdžent­i, kozmetika i općenito neprehramb­eni proizvodi. Tu su akcijski popusti veći i iznose do 50 %. Na prehramben­im proizvodim­a ti su popusti uglavnom nešto manji (10 - 30 %), ali njih i više kupujemo. Mislim da je realan iznos prosječne mjesečne uštede uz kupnju na promocijam­a i ciljanim proizvodim­a svakako oko 20 %, ili oko 200 EUR za prosječnu hrvatsku obitelj - priča Muller. ■

jednostavn­a za korištenje umirovljen­icima koji su najugrožen­ija populacija kad su u pitanju troškovi

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia