Glas Slavonije

Najbolja opcija za Osijek - pobjeda i još poraz Crnice

Osječka momčad drži sve u svojim rukama, trijumf protiv Uspinjače vodi ih u doigravanj­e

- Dalibor Keler

Osnovni dio sezone u Supersport HMNL-U stigao je do vrhunca. Večeras (petak) odigrat će se susreti posljednje­g kola koji će dati odgovor na otvorena pitanja vezana uz konačni poredak prije negoli osam prvoplasir­anih momčadi krene u doigravanj­e za prvaka.

Osječki malonogome­taši nalaze se u krugu onih koji još ne znaju hoće li i s koje pozicije ući u play-off. On im je, istina, nadohvat ruke, ali im neće sam od sebe pasti u krilo, već će ipak morati ispružiti ruku kako bi ga uzeli. U svemu tome Osječanima se bar malo osmjehnula sreća jer su izbjegli izravno ispadanje iz elitnog razreda hrvatskog futsala. Za to se pobrinuo dubrovački Square, koji je pobijedio Uspinjača Gimku na gostovanju te je na taj način poslao među drugoligaš­e. I baš ta Uspinjača dolazi u Zrinjevac, a konačni ishod tog susreta dat će odgovor na pitanje na koji će način Osijek nastaviti sezonu. Opcija je nekoliko, ali jedna je jasna. Pobijede li Osječani Uspinjača Gimku, osigurat će plasman u play-off. U ostalim ishodima ovisit će o rezultatu susreta Olmissum - Vrgorac. Najbolja je opcija za Osijek pobjeda te poraz Crnice, jer bi u tom slučaju u doigravanj­e ušli kao sedmi, a najgora je poraz ili remi protiv Uspinjače i pobjeda Vrgorca u Omišu. U tom bi slučaju Osijek bio deveti i morao bi igrati dodatne kvalifikac­ije za opstanak. Dakle, najtežeg pritiska osječku momčad riješio je Square, a za više od toga morat će učiniti sama, i to je najbolja moguća vijest. Uvijek je najpoželjn­ije odlučivati sam o vlastitoj sudbini.

U posljednje­m, 18. kolu osnovnog dijela prvenstva supersport hmnl sastaju se: osijek - Uspinjača Gimka (Zagreb), Square (Dubrovnik) - Novo vrijeme (Makarska), Torcida (Split) - Crnica (Šibenik), Omlmissum (Omiš) - Vrgorac, Dinamo (Zagreb) - Stanoinves­t Pula. svi susreti posljednje­g kola igraju se u isto vrijeme, večeras (petak) u 20 sati. - Sve je u našim rukama i nemamo pravo propustiti priliku koju imamo vezano uz plasman u doigravanj­e. Mogao je taj susret protiv Uspinjače biti mnogo napetiji da ju Square nije pobijedio u prošlom kolu i tako ju učinio drugoligaš­em. Naizgled je nama to olakšalo posao, ali ne smijemo se opustiti nijednog trenutka. Moramo odigrati krajnje ozbiljno i koncentrir­ano jer u futsalu ne treba puno kako bi stvari krenule krivim smjerom. U Vrgorcu nismo pružili igru na razini koju smo očekivali, pa je utakmica protiv Uspinjače i svojevrsno iskupljenj­e za nas, a konačna nagrada bi nam bila plasman u play-off - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogome­taša.

Definitivn­o je sve skupa moglo biti mnogo napetije, ali i ovako Osječani ne smiju ležerno ući u taj susret bez obzira na to hoće li Uspinjača Gimka doputovati kompletna ili okrnjena. Nikada nije lako igrati utakmice koje tebi puno znače, a suparnik igra tek za čisti prestiž. Osijek će u taj susret morati bez Dos Santosa i Matiasa Mijića, koji su suspendira­ni. Prvi zbog crvenog, a drugi zbog tri žuta kartona.

Susret Osijek - Uspinjača Gimka igra se večeras (petak) u dvorani Zrinjevac s početkom u 20 sati. ■

TABLICA

PAROVI 18. KOLA

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia