Glas Slavonije

Igra ipak nije bila na razini da bi se obranio trofej Kupa

Odbojkaši Murse-osijek već četvrti put ove sezone nisu znali pronaći dobitničku formulu protiv Mladosti

- Nino Benčina

Peti uzastopni finale nije odigran za najvišu ocjenu. A tada je teško osvojiti, u ovom slučaju obraniti, naslov pobjednika Kupa "Vinko Dobrić".

Odbojkaši s Drave žarko su željeli četvrti put pobjedničk­i pokal spremiti u svoje klupske vitrine, ali na kraju su se morali zadovoljit­i utješnom nagradom. Onu glavnu uzela je Mladost, koja je tako uzvratila za poraz iz prošle sezone, koji sigurno nije zaboravila. Mursa-osijek tada je svoj treći Kup uzela u Zagrebu, na parketu protivnika protiv kojeg posljednji­h nekoliko sezona vodi bitke za domaće trofeje. Naravno, Mladost ih ima puno više, ovo joj je 23. naslov u Kupu, a treći osvojen protiv Osječana u tih posljednji­h pet sezona. Finale u Vinkovcima odigrano je u sjajnom ambijentu. Naravno da su mursaši imali veliku prevlast na tribinama, ali, nažalost, ona na parketu bila je u znaku mladostaša, koji su dominirali u svim segmentima (posebno u servisu, gdje je Mursa poptuno podbacila), te su objektivno do pobjede mogli doći i u tri seta. Igrao se jedan više, a on je potvrdio da osječka momčad nikada nije spremna unaprijed kapitulira­ti, već dati sve od sebe bez obzira na stanje na semaforu. Prid 20:23 sve je bilo spremno za promociju pobjednika, a onda je momčad Zvonimira Bogdanović­a i Milana Bratića odlučila da će se ipak igrati još neko vrijeme. Spašene su četiri meč-lopte, ali nakon što su realiziral­i svoju petu za smanjenje zaostataka, u nastavku dvoboja ipak se slika nije promijenil­a. Mladost je ostala dovoljno čvrsta da 30 minuta poslije završi posao i počne slavlje. Zasluženo. Priznao je to i tehničar Murse-osijek Gabrijel Ivančić, koji je zaigrao nakon što je preležao virozu.

- Imali smo problema s nekoliko ozljeda, ja sam propustio utakmicu preko vikenda, ali sam se oporavio do finala. Nećemo i ne trebamo tražiti alibije za poraz. Za razliku od ona dva u Superligi, gdje je sve bilo otvoreno, gdje je odlučivala lopta ili dvije, sada je Mladost bila bolja. Mi nismo bili na željenoj razini, posebno u dva uvodna seta. U trećem smo se izvukli, nakratko vratili energiju i optimizam, ali nije išlo priznaje Ivančić, kojemu zajedno s njegovim suigračima sigurno nije bilo lako gledati slavlje protivnika, ali gledatelji na tribinama nagradili su pljeskom i poraženi sastav. - Zahvala ide našim navijačima, koji su nas zdušno bodrili cijeli dvoboj. Žao nam je što im se nismo mogli odužiti pobjedom i obranom naslova. Nismo bili ovaj put konkurentn­i, treći set smo izvukli na neko naše ludilo i njihov pad koncentrac­ije, ali to je bilo sve što smo uspjeli napraviti. Nismo bili na našoj razini, tu krećem od sebe, jer kada kapetan nije pravi, onda ne pomaže ni što ga vade i pokrivaju suigrači, kojima čestitam na velikoj borbi. Trebamo izvući nešto i iz ovog poraza kako bismo bili jači i bolji u završnici sezone - kaže libero i kapetan Tino Busak Vidaković, kojem nije nedostajal­o ni samokritik­e, ali u konačnici odbojkašim­a s Drave nema se puno toga zamjeriti. U Vinkovcima je ipak slavila momčad koja i dalje ne zna za poraz u domaćim natjecanji­ma, a prigodu za popravni ponudit će skorašnji start doigravanj­a za prvaka države. Stoga, dečki, glave gore! ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia