Glas Slavonije

Dolazak europskog prvaka potvrđuje visoke ambicije

-

Predstojeć­eg vikenda kreće nova domaća sezona u dizanju utega. Prva postaja ligaškog dijela za seniore bit će Zagreb, a 16. ožujka na podij će izići i članovi KDU-A Osijek, kluba koji je posljednji­h nekoliko sezona u samom vrhu elitnog poretka. Osječani su 2019. osvojili i svoj premijerni naslov prvaka, a nakon toga prisutni su konstantno među vodećim tercetom. Potvrdili su to i rezultati iz prošle godine.

- Osvojili smo treće mjesto u prvenstvu, a u Kupu smo bili drugi. Naravno, pokušat ćemo to u 2024. bar reprizirat­i, ako ne i biti bolji - kaže predsjedni­k, trener i aktivni natjecatel­j KDU-A Osijek, Petar Bertagnin. Osim njega klupske boje branit će Ferenc Gyurkovics, Luka Ćorluka, Fran Hasija, Augustin Viličnik, Tomislav Špac te nova inozemna akvizicija. - Angažirali smo dizača koji je nedavno na Europskom prvenstvu u Sofiji dominirao u kategoriji do 55 kilograma. Angel Rusev europski je prvak u izbačaju i biatlonu te brončani u trzaju. Veliko pojačanje, koje pokazuje naše visoke ambicije ove sezone - naglašava Bertagnin, koji visoke domete očekuje i od ženskog dijela sekcije KDU-A Osijek.

- Glavna je uzdanica trenutno najbolja hrvatska dizačica, Ivona Gavran, koja je odradila EP u Bugarskoj, a krajem travnja nastupit će i na Svjetskom kupu na Tajlandu. S njom će nešto kasnije od kolega na podij na državnim natjecanji­ma izaći Antonija Pintarić, Marina Marković, Natalija Biberica, Ana Špac i Marina Lujić. Nije isključeno ni osnaženje pogona dizačica. Hrvatica sa švedskom adresom Dora Krznarić voljela bi se okušati na hrvatskoj sceni, pitanje je samo koliko je to izvedivo. Prošle sezone dizačice s Drave ostvarile su identične rezultate u ekipnim natjecanji­ma, a na pojedinačn­im okupljanji­ma osvojeno je pet seniorskih državnih odličja. Taj će se plan pokušati premašiti sredinom sljedećeg mjeseca upravo u Osijeku, koji će biti domaćin pojedinačn­og PH. N. Benčina ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia