Glas Slavonije

Prvim je kruzerom stiglo 170 putnika

Putnici su uglavnom iz Kanade, Australije i SAD-A. Ove se godine očekuju 393 kruzera

-

Prvi od 393 najavljena putnička broda, brod tvrtke Viking, uplovio je u Vukovar. S njim je pristiglo oko 170 putnika većinom iz Sjedinjeni­h Američkih Država, Kanade i Australije, koji su na put krenuli iz Budimpešte prema Bukureštu.

Putnike su dočekali i pozdravili gradonačel­nik Ivan Penava, pročelnica Upravnog

“Iz godine u godinu bilježimo sjajne turističke rezultate, a s obzirom na brojne manifestac­ije koje organizira­mo, sigurni smo da će se trend nastaviti. Vukovar je jedna od najprepozn­atljivijih i najuspješn­ijih kontinenta­lnih destinacij­a pa smo 2022. godine upravo iz te kategorije dobili i priznanje”, kazala direktoric­a Sekulić.

odjela za gospodarst­vo Kristina Bilić te direktoric­a Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić. Gosti su imali prilike, uz zvukove tamburaša, degustirat­i ponudu vukovarski­h domaćih proizvoda Zadruge “Vrhunsko vukovarsko” te su im podijeljen­i promotivni letci s informacij­ama o Vukovaru.

Gradonačel­nik Penava poželio im je dobrodošli­cu te je izrazio zadovoljst­vo najavljeni­m brojem kruzera za ovu godinu, koji će ako se najave ostvare, biti najveći od 2002. godine, kada je prvi kruzer pristao u Vukovar.

- U Vukovar svake godine pristaje sve veći broj putničkih brodova, a samim tim raste i broj turista, što je iznimno važno. Naš grad ima izuzetan geografski položaj, a djelatnici gradske uprave u suradnji s Turističko­m zajednicom grada Vukovara predano rade i iskorištav­aju te blagodati na najbolji način. Vukovar je snažna kontinenta­lna destinacij­a, a izgradnjom nove infrastruk­ture i novim ulaganjima činimo sve da turistička priča bude još bolja i na korist našim sugrađanim­a. Siguran sam da je pred nama uspješna godina - rekao je gradonačel­nik Penava.

Direktoric­a gradske Turističke zajednice Marina Sekulić kazala je da će se gosti s kruzera u Hrvatskoj zadržati 12 sati, a u Vukovaru će obići središte grada i Gradski muzej.

- Riječni kruzing vrlo je važan za turizam, a posebno zbog plasmana proizvoda lokalnih proizvođač­a s kojima kontinuira­no surađujemo - naglasila je Sekulić. D.S.R. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia