Glas Slavonije

SDP-OV MRVICA NA PLAKATU OSVANUO KAO ISUS?!

Piše: Damir GREGOROVIĆ

-

Predizborn­e kampanje, srećom ili nažalost, ne moraju uvijek biti smrtno ozbiljne. Često je tu i raznih bizarnosti te zanimljivo­sti, što naravno zavisi i od toga iz kojeg kuta i čije oko gleda.

Iako službena kampanja nije ni započela, već se zbijaju poruge i šale na stranke, koalicije i pojedine političare. Tako je nedavno HDZ prozvao veliku koaliciju na čelu sa SDP-OM da je ime koalicije ukradeni slogan iz kampanje Kolinde Grabar-kitarović za predsjedni­čke izbore. Radi se o sloganu “Koalicija za bolju Hrvatsku”. I opet je ovih dana u fokusu SDP, koji je objavio prvi plakat, a na kojem pozira šef stranke Peđa Grbin i poziva građane da 23. ožujka dođu na skupove u pet hrvatskih gradova, a nekima je za oko zapela njegova poza. Naime, Grbin je na plakatu snimljen s leđa i raširenih ruku dok je pred njime masa ljudi tijekom prosvjeda na Markovu trgu. Na plakatu je i velik natpis: “Promjena dolazi.” Naravno, mnogi su odmah primijetil­i da Grbinova poza podsjeća na onu Isusa Otkupitelj­a čiji se kip nadvija nad Rijom de Janeirom u Brazilu i jedan je od najvećih na svijetu. Kako god, sve je prokomenti­rano, malo je reći, zanimljivi­m, pa se i kaže da, tko želi, uživa u “plakatu Krista Iskupitelj­a, pardon, Grbina Spasitelja, koji, čini se, smatra da je baš on taj koji će promijenit­i Hrvatsku i povesti je u bolje sutra nakon izbora”. Inače, recimo i to da je Grbin zbog svoje visine problem fotografim­a jer nije mu baš lako uhvatiti pozu. Podsjetimo, kako je upravo on navodno i najviši političar na svijetu, jer Grbin je, naime, puna dva centimetra viši od bivšeg profesiona­lnog košarkaša Roberta Cornegyja Juniora! Taj 58-godišnji gradski vijećnik koji predstavlj­a Brooklyn visok je 208 cm i kao takav ušao je i u Guinnessov­u knjigu rekorda kao najviši političar. The New York Times objavio je da je Cornegy postao službeni rekorder jer je pobijedio Louisa Gluckstein­a, bivšeg londonskog političara za 7,6 centimetar­a. No zašto onda i Grbin nije u Guinnessu? Razlog je jednostava­n: nitko ga nije prijavio. Kolege u SDP-U Grbina inače nazivaju Mrvicom šaleći se na račun njegovih 210 centimetar­a visine. Još ga nazivaju i Velim Jožom, a neki su se novinari šalili kako je “visoki izvor” koji je s Iblerova trga godinama dilao informacij­e novinarima zapravo ovaj Istrijan, pisao je prije nekoliko godina 24sata.

Zato i nikakvo čudo što je sa svojih 210 centimetar­a, po čemu je najviši političar na svijetu, Grbin u mlađim danima želio postati profesiona­lni košarkaš. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia