Glas Slavonije

Slavoncima trebaju bodovi, nekom za vrh, nekom za bijeg

BSK više nema vremena čekati, za ostanak je potrebno pobjeđivat­i, a on nikako da to počne

- Ivana Liović

Bit će to zanimljivo subotnje popodne u Osijeku i okolici. U 22. kolu Supersport Prve lige nogometaši Zrinskog Osječko 1664 od 12.50 u Gradskom vrtu dočekat će zagrebačku Dubravu Tim kabel, a nakon što ta utakmica završi, počet će ona u Bijelom Brdu, gdje BSK od 15.30 ugošćuje Sesvete. Nakon što se prošlo kolo neporažen izvukao iz kaljuže u Zmijavcima, Zrinski se vraća na normalan nogometni travnjak, onaj u Gradskom vrtu, kamo dolazi Dubrava. Pogled na tablicu jasno govori kako je lider prvoligašk­og društva apsolutni favorit, ali momčad koju s klupe vodi Igor Budiša ponovno će morati biti u svom najboljem izdanju kako bi se dokopala triju bodova. Naime, liga je dosta izjednačen­a i tablica zna zavarati. Za osvajanje bodova baš svatko u svakoj utakmici mora biti na sto posto. U Zrinskom nemaju tih problema, niti gledaju tablicu, niti suparnika, igraju svoju igru i ruše sve pred sobom. Zrinski je u velikoj seriji, posljednji poraz doživio je u 6. kolu, 15. rujna prošle godine, a nakon toga upisao je tri remija i 11 pobjeda. I sigurno korača prema svom cilju, naslovu prvaka i plasmanu u elitni rang hrvatskog klupskog nogometa. Teško da će Dubrava pokvariti planove Doganu, Stanićima i ostatku društva, domaćin je svjestan da neće biti lako, ali ne bježi od uloge favorita i računa kako bodovi danas neće nikamo iz Gradskog vrta.

I dok Zrinski uživa na samom čelu tablice, momčad bjelobrdsk­og BSK-A koprca se na začelju. Nije lagano treneru Denisu Krstanović­u i njegovoj momčadi, borba za goli život i opstanak je grčevita, trebalo bi se početi pobjeđivat­i, a BSK nikako da krene tim putem. U prošlom kolu Bjelobrđan­i su gostovali kod favorizira­nog Vukovara 1991, do 90. minute imali su bod u džepu, a kući otišli bez ičega. Vanja Pelko zabio je u posljednji­m trenutcima za sva tri boda Viukovarac­a i nove brige Bjelobrđan­a. BSK danas dočekuje Sesvete, momčad koja nije najbolje ušla u drugi dio prvenstva, a onda se prošlog tjedna "iskalila" na Cibaliji pobijedivš­i s uvjerljivi­h 4:0. Sesvećani su dobra momčad, znaju igrati toplo-hladno, a Bjelobrđan­i priželjkuj­u da ovo subotnje popodne gosti budu u "hladnom" izdanju, u kojem su obično bezopasni. Momčad Vukovara 1991 svoju prvenstven­u obvezu ponovno će odrađivati u nedelju, ovaj put u Dalmaciji. Božićeva momčad gostuje kod Solina, sastava koji se bori za ostanak. Vukovarci žele sva tri bod kod Solina, a poraz domaćina u toj utakmici priželjkuj­e još jedan Slavonac, njihov prvi susjed na tablici - BSK. ■

Parovi 22. kola

U subotu se sastaju Zrinski Osječko 1664 i Dubrava Tim Kabel (Zagreb) u 12.50, a od 15.30 igraju se susreti BSK Bijelo Brdo - Sesvete, Orijent (Rijeka) - Croatia (Zmijavci) i Šibenik - Jarun (Zagreb). U nedjelju igraju Solin i Vukovar 1991 (12.50). Jučer su igrali Cibalia (Vinkovci) - Dugopolje 2:1.

Tablica

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia