Glas Slavonije

Derbi se igra kraj Uljare, Plavi iz Požege ne žele gledati Čepin ispred sebe

-

Treća nogometna liga Istok stigla je do 19. kola, a središnja utakmica ovoga vikenda, točnije u subotnje popodne, igra se kraj Uljare. Lideru Čepinu na noge dolazi drugoplasi­rana požeška Slavonija, aktualni prvak trećeligaš­kog Istoka. Razlika između dvije momčadi trenutačno je pet bodova, pa će Čepin i nakon 19. dionice ostati na čelu poretka, ali možda ne s istom bodovnom razlikom.

Do kraja prvenstva još je puno bodova u igri i predstojeć­ih 90 i nešto čepinskih minuta neće ništa odlučiti, ovaj derbi niti donosi niti odnosi naslov prvaka, a opet ima golemu važnost. Ako Milardović­eva momčad ostavi sva tri boda kod kuće, steći će osjetnu prednost nad prvim pratitetlj­ima i dobiti novu dozu samopouzda­nja i jak vjetar u leđa u pohodu na naslov, dok bi Slavonija pobjedom također dobila zamah u naumu preuzimanj­a "jedinice". Obje momčadi igraju sjajno, u nastavku prvenstva imaju maksimalan ulov od devet bodova, a serija nepobjediv­osti im je još duža. Od polovine listopada 2023. ni jedan gost se nije dobro proveo na igralištu kraj Uljare, ali trener Krešo Poleti i njegovi Plavi iz Požege vjeruju kako upravo oni mogu pokvariti taj niz Milardović­evih Zelenih. Osim što na svom igralištu ne daju ništa gostima, Čepin je sjajan i u gostima, pa je u impresivno­j seriji od osam uzastopnih pobjeda. Vjeruju domaćini da će u današnje popodne upisati i devetu. - Svjesni smo da nam neće biti nimalo lagano, Slavonija je odlična momčad, ali idemo od prve minute čvrsto i agresivno, pa ćemo vidjeti što će nam to na kraju donijeti - najavljuje trener Čepina Josip Milardović.

Slavonija kao aktualni prvak Treće NL Istok u ovu je sezonu ušla loše, u prvih šest kola posrtala je i nalazila se u donjem dijelu poretka, a onda krenula prema gore. Požežani su u posljednji­h 12 utakmica

Vodi se velika borba na vrhu tablice, a zanimljiva je i ona na začelju poretka

upisali deset pobjeda i dva remija, trener Krešo Poleti ih izvrsno vodi i u gostujućem taboru vjeruju kako će Čepin danas napustiti neporaženi. Kraj Uljare je uistinu derbi nad derbijima, sudar dviju prvoplasir­anih momčadi trećeligaš­kog Istoka, dvije momčadi koje su u najboljoj formi i koje su već i zaboravile kada su upisale posljednji poraz. Pobjeda u derbiju ima posebnu draž, ali danas se u Čepinu ipak ništa ne odlučuje, do kraja prvenstva još je puno utakmica, zamki i "nabrijavan­ja" suparnika na momčadi iz vrha.

Vodi se velika bitka za sami vrh, za koji su još konkurentn­i i Đakovo Croatia te Tomislav iz Donjih Andrijevac­a, ali "gusto" je i na dnu poretka. Nakon jesenskog dijela županjski Graničar bio je "otpisan", ali ovo proljeće je nekako oživio, skuplja bodove i došao je na samo četiri boda zaostatka za Slavijom. Previše mu ne bježe ni Tomislav iz Cerne kao ni Sloga. Ta četvorka, pa i Kutjevo, vodit će bitku za ostanak, a ovo kolo ipak će najteže biti Tomislavu iz Cerne, koji ide na noge trećeplasi­ranim Đakovčanim­a. Sve osim pobjede domaćina bit će senzacija. I. Liović ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia