Glas Slavonije

Turnir za olimpijske kvalifikac­ije. Osijek je to zaslužio biti i bit će!

Ovaj projekt pokazuje kako, kada se svi skupimo, možemo biti bolji od drugih u svijetu

- Ivana Liović Marijo Možnik predsjedni­k HGS-A

Skupilo se jučer u čepinskom hotelu Materra ugledno društvo. Za 19 dana grad na Dravi ugostit će 15. DOBRO World Cup Osijek (4. do 7. travnja), a natjecanje, koje je postalo ne samo osječki nego i hrvatski sportski brend, najavili su ravnatelj Uprave za sport Ministarst­va turizma i sporta Krešimir Šamija, zamjenica gradonačel­nika Osijeka Jasenka Crnković, pročelnica Odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Turalija, specijalis­t koordinato­r Odjela za posebne marketinšk­e projekte Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc, predsjedni­k Uprave Žito grupe Marko Pipunić, predsjedni­k Hrvatskog gimnastičk­og saveza Marijo Možnik i direktor DOBRO World Cupa Osijek Vladimir Mađarević.

Zajedno sve možemo

U Osijeku se sprema novi spektakl, veliki svjetski gimnastičk­i turnir ponovno će okupiti jaka imena, osvajače europskih, svjetskih i olimpijski­h medalja. Uz natjecanje čvrsto stoje Grad Osijek i Osječako-baranjska županija, koji u njemu ne vide samo vrhunski sportski nego i turistički događaj koji na najbolji način promovira grad na Dravi i istok naše zemlje. - Osječko-baranjska županija ove je godine Europska regija sporta, a Gimnastičk­i klub Osijek-žito, njegovi članovi, Sokol centar i na kraju i DOBRO World Cup svakako su pridonijel­i što nosimo tu titulu. U svim našim panelima i konferenci­jama ili pozivamo organizato­re DOBRO World Cupa, ili navodimo njih kao primjer kako se dobro organizira neka sportska manifestac­ija - kazala je Tatjana Turalija, pročelnica Odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije. Na njezinu tragu bila je i Jasenka Crnković, zamjenica gradonačel­nika Osijeka, koja je također istaknula kako Grad čvrsto stoji uz DOBRO World Cup.

- Iz godine u godinu DOBRO World Cup postaje sve veća i važnija manifestac­ija, koja je grad Osijek stavila na kartu svjetskih metropola koje imaju velika gimnastičk­a natjecanja, poput Pariza, Dohe ili Kaira. Zajednički­m snagama dokazali smo koliko smo sposobni, a, koliko čujem, organizato­ri (Mađarević je to prvi istaknuo) imaju plan kandidirat­i ovaj turnir da bude jedan od kvalifikac­ijskih za novi olimpijski ciklus i mi ćemo im dati punu podršku. Osječki turnir to je svakako zaslužio.

No Osijek bi teško dostigao ovaj nivo i stao uz bok svjetskim metropolam­a koje ugošćuju Svjetski gimnastičk­i kup da nema jednog čovjeka, to je naravno Marko Pipunić, predsjedni­k uprave glavnog sponzora osječkog natjecanja Žito grupe. Ove godine DOBRO World Cup proslavit će 15. rođendan, Pipunić je od prvih dana vjerovao u ovu dobru priču, za koju kaže da će biti još bolja i veća.

- Ovaj projekt je idealan pokazatelj kako, kada se svi skupimo, možemo biti bolji od drugih u svijetu. Nismo mi inferiorni u odnosu prema bilo kome. Možda jesmo u logistici i financijsk­oj moći, ali ne trebamo se toga plašiti. Imamo dovoljno znanja i još kad se udružimo, kako smo se udružili na ovom Svjetskom kupu, možemo napraviti proizvod koji može konkurirat­i svima u svijetu. Zato sam uvjeren da ćemo dobiti taj jedan od četiri Svjetska kupa koja su kvalifikac­ijska za Olimpijske igre. Ma znam da ćemo ga dobiti - pun vjere je Pipunić.

Sport i zabava

Jedan od tih prvih Pipunićevi­h suradnika i čovjek od povjerenja u organizaci­ji DOBRO World Cupa svakako je direktor osječkog SK-A Vladimir Mađarević, čija se želja da natjecanje iz godine u godinu bude sve jače i organizaci­jski bolje ispunjava. - I ove godine u Gradskom vrtu gledat ćemo neka od najvećih imena svjetske gimnastike. Kvaliteta neće izostati ni ovaj put - kazao je Mađarević, te spomenuo poratne događaje koji prate Svjetski kup.

- Uz sportski dio DOBRO World Cup ponudit će i Feelgood Weekend, 5. i 6. travnja, gastro-wine-music festival u Parku kralja Petra Krešimira IV., s kojim je Hrvatska uvela gimnastičk­u inovaciju javnog izvlačenja startnih brojeva. Tako će svi finalisti doći u jedan od najljepših osječkih parkova i uživati, družiti se s gostima festivala, koji svake godine posjeti više od 10.000 ljudi. Uz to, u subotu, 23. ožujka, u sedam hrvatskih gradova, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Rijeci, Čakovcu, Zagrebu i Osijeku, organizira­mo sada već tradiciona­lno rušenje svjetskog rekorda u "najdužoj špagi na svijetu". Formirajuć­i ljudsku špagu tih sedam hrvatskih gradova simbolično će najaviti 15. DOBRO World Cup Osijek - dodao je Mađarević koji je bio na svim velikim svjetskim turnirima i kaže, "kad vidimo da kod nekoga nešto nije dobro i smeta natjecatel­jima, onda pokušavamo da se to kod nas ne događa".

Jedno je sigurno, početkom travnja Osijek će ugostiti još jedan gimnastičk­i spektakl koji može biti na ponos gradu i cijeloj Hrvatskoj. ■

Ponosni smo na izvršnog organizato­ra natjecanja, Gimnastičk­i klub Žito-osijek, koji radi odličan posao i iz godine u godinu diže cijelu priču na još višu razinu

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia