Glas Slavonije

Osječki dvojac u ovoj etapi s pravom računa na puni plijen

- Nino Benčina

Nakon podjele prvog trofeja sezone (finale Kupa u Vinkovcima) odbojkaši(ce) se vraćaju superligaš­kim obvezama. One iz osnovnog dijela sezona bliže se kraju, pa će tako muški dio biti zaključen 22. kolom, a odbojkašic­e će do početka doigravanj­a odigrati još tri runde. Aktualna je 19., u kojoj će odbojkašic­e s Drave i Dunava, Osječanke i Vukovarke, tražiti vrijedne bodove za ostanak u vrhu, odnosno u sigurnoj zoni. Osijek je prije tjedan dana slavio u Splitu protiv istoimenog domaćina i fenjeraša nakon pet setova, a sada će pokušati do pobjede doći bez toliko stresa protiv još jednog kluba iz Dioklecija­nova grada. U subotu u Malu dvoranu Gradski vrt (17 sati) stižu Brda, koja su također u teškoj situaciji. Gošće su pretposlje­dnje, 11., ali tek dva boda udaljene od mjesta koje garantira ostanak, stoga će sigurno pokušati pomrsiti računicu sastavu Darija Fančovića. Osijek, iako u lagodnoj situaciji, ne može (i neće) igrati s pola gasa. Osječanke žele s četvrtog mjesta u play-off, Kelteks je dva koraka iza, stoga se prednost mora zadržati, ako ne i povećati. U prvom dijelu sezone Osijek je sve riješio lako u tri seta, stoga je jasno da je favorit i u subotnje poslijepod­ne.

Enna Vukovar trenutno je prva iznad crte (9. mjesto), ali ako se ne ostvari pozitivan ishod u subotu navečer (20 sati) u Zagrebu kod Don Bosca, to više neće biti slučaj i u svlačionic­u stiže nervoza i dodatni pritisak da se do kraja izbjegne ono najgore. Podsjećamo, dva posljednje­plasirana kluba ispadaju direktno, onaj koji završi deseti, igrat će dodatne kvalifikac­ije. Ostali parovi 19. kola: Nebo – Split, Rijeka CO – Ribola Kaštela, Mladost – Kelteks i Marina Kaštela – Dinamo.

Nakon poraza u finalu Kupa Vinko Dobrić izvjesno je da će odbojkaši s Drave pobjedom zaključiti ligaški dio. Mursa-osijek u subotu (16 sati) gostuje kod Zadra, koji je u svim dvobojima doživio poraze, pritom je osvojio samo osam setova. Gosti će moći i raspodijel­iti minutažu na parketu, vinkovačke rane još su svježe, ali sa svakom novom pobjedom će brže zacijeljet­i. Nitko ne sumnja u 17. pobjedu sezone mursaša, a ako Cratis Varaždin kod kuće bude bolji od Ribola Kaštela, tada bi se u doigravanj­e krenulo sa statusom drugog nositelja. Marsonia će također u doigravanj­e, ali će teško do bodova, jer na Vijuš (17 sati) stiže pobjednik Kupa i lider, zagrebačka Mladost. U posljednje­m kolu saznat ćemo tko će uz Zadrane izgubiti status (ispadaju dva najlošije plasirana), tri su kandidata, a dva igraju međusobno, Medicinar Trnje – Split, koji imaju 12 bodova, kao i Sisak, koji gostuje kod Rovinja. Još se sastaju Rijeka – Centrometa­l. ■

Nakon poraza u finalu Kupa, Mursa-osijek u subotu (16 sati) gostuje kod Zadra

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia