Glas Slavonije

Od Brokera se očekuje nastavak niza

-

Zanimljiva će biti i završnica osnovnog dijela Prve hrvatske lige košarkaša. Ostalo je odigrati još četiri kola. Do kraja se vodi izjednačen­a borba za status prvog nositelja u doigravanj­u, a nije odlučeno ni tko će kao četvrti produžiti sezonu. Oko situacije za ostanak ne bi trebalo biti promjena, a najvažnije je da su svoj status potvrdili Brođani.

Upravo su u Slavonskom Brodu svoju posljednju pobjedu, jubilarnu, 20., upisale Vrijednosn­ice Osijek. Košarkaši s Drave moraju ostati na tom tragu ako žele zadržati "jedinicu", kojoj se još s pravom nada i Kvarner 2010. U regionalno­m obračunu vidjeli smo dobro izdanje Brokera, koje bi se trebalo reprizirat­i i u rano subotnje poslijepod­ne (14 sati), kada u Malu dvoranu Gradski vrt stiže Zagreb. Pogled na tablicu sugerira da je riječ i o derbiju 23. kola, jer sastav iz metropole drži trenutačno četvrto mjesto, koje je dobro kompromiti­rao posljednji­m porazom kod kuće protiv Crikvenice. No izvjesno je da će protiv lidera htjeti popraviti dojam i pokazati više, stoga momčad Domagoja Kujundžića mora biti na oprezu. Ali uz pravi pristup, bodovi bi morali ostati kod kuće.

Njih je preko tjedna osvojila i Marsonia, koja je prije dva dana u zaostalom dvoboju 20. kola svladala Jazine Arbanasi sa 81:76. Brođani su za razliku od slavonskog derbija bili kompletni, stoga nije iznenađenj­e da su se domogli osme prvoligašk­e pobjede. Eventualnu devet neće tražiti preko vikenda, gostovanje kod Hermes Analitice odradit će se u utorak, 19. ožujka. Prije toga su susreti: Ribola Kaštela – Kvarner 2010, Gorica – Samobor, Stoja – Omiš Čagalj Tours i Mladost – Podstrana. N.B. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia