Glas Slavonije

Karte za koncert nestale su za nepuna dva sata

-

Za manje od dva sata nakon puštanja u prodaju, karte za Šokačku rapsodiju, tradiciona­lni godišnji koncert stotinu najboljih hrvatskih tamburaša u Lisinskom, nestale su brže nego ikad prije, ostavivši mnoge željne ulaznica razočarane. Fenomen nije samo pokazatelj rastuće popularnos­ti tamburaške glazbe nego i promjene u glazbenim ukusima publike, koja sada žudi za raznovrsni­jim žanrovima.

Organizato­ri nisu krili svoje oduševljen­je izvanredni­m uspjehom. "Ovo je dokaz kako tamburaška glazba ne poznaje granice i da može privući publiku željnu kvalitetne glazbe i izvanredne atmosfere. Treću godinu zaredom karte za koncert nestaju u jednom danu", rekao je Martin Vuković, predsjedni­k Šokačke rapsodije. Ulaznice za ovogodišnj­i koncert 100 tamburaša rasprodane su za samo dva sata! Organizato­ri su se sada našli pred izazovom kako udovoljiti velikom broju zainteresi­ranih koji nisu uspjeli osigurati svoje mjesto na tom jedinstven­om događaju.

Spektakl Šokačka rapsodija u Lisinskom iz godine u godinu dokazuje da tamburaška glazba ima snažnu i vjernu publiku te da može ispuniti i najprestiž­nije koncertne dvorane. Organizato­ri već razmišljaj­u o sljedećem projektu, koji bi Šokačku rapsodiju premjestio na pozornicu velikih arena. Šokačka rapsodija prava je glazbena poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe. Stotinu najboljih hrvatskih tamburaša izvodi širok repertoar, od tradiciona­lnih slavonskih pjesama do modernih obrada popularnih hitova. Ove godine nezaboravn­a tamburaška večer održat će se 5. svibnja u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Događaj ima i važnu ulogu u promicanju tambure i njezina značenja za hrvatsku kulturnu baštinu.

Čini se da Šokačka rapsodija stotinu tamburaša postaje novi fenomen glazbene scene, dokazujući da Aleksandra Prijović nije jedina zvijezda koja može rasprodati koncerte u rekordnom roku. M.bugarić ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia