Glas Slavonije

Članovi HGSS-A spasili pet koza iz “živog blata”

Članovi HGSS-A Stanice Orahovica žurno su reagirali, a priča bi bez njih imala tužan kraj

- Vladimir Grgurić

Uistinu neobičnu, ali i zahtjevnu intervenci­ju, i to na 12. rođendan, imali su članovi Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Orahovica. Pet mladih koza Željka Kleića na području Zdenčine, usred šume, zapelo je u taložnicu, tzv. živo blato.

- Uočio sam pri povratku koza s druge paše da nedostaje pet mladih koza, i to najkvalite­tnijih koza koje se još nisu parile. Supruga i ja s pomoću GPS-A smo pratiti njihovo kretanje, pa smo ih uspjeli pronaći u toj rupi. Pokušao sam sam 'gurtnom', ali nije išlo, pa sam zvao prijatelje iz HGSS-A. Oni su doslovno puzali i plivali po tom blatu, koje im je bilo do pojasa, kako bi izvukli koze. Od srca zahvaljuje­mo našim Hgss-ovcima, jer bez njih bi ova priča imala tužan i ružan kraj, a kao što sam rekao, to su najkvalite­rnije koze koje imam i gubitak bi bio golem – rekao je vlasnik koza Željko Kleić.

Pripadnici HGSS-A Orahovica i ovaj su put bili samo sretni što su nekome pomogli u nevolji. Došli su vrlo brzo i nisu birali sredstva i način da pomognu. "Uvijek smo sretni kada možemo pomoći i kada se sretno završi. Nije bilo jednostavn­o, ali, srećom, svi zajedno uz Željka smo uspjeli sve riješiti", poručili su iz HGSS-A.

Točno prije 12 godina u Orahovici je osnovana HGSS Stanica Orahovica. Stanica danas ima 28 pripadnika se koji brinu o sigurnosti građana i posjetitel­ja Virovitičk­o-podravske županije. “Svim spašavatel­jima koji su u ovih 12 godina svojim nesebičnim radom i zalaganjem na bilo koji način pridonijel­i razvoju i uspješnost­i HGSS-A Stanice Orahovica od srca zahvaljuje­mo – poručilo je vodstvo Stanice. ■*

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia