Glas Slavonije

KARAMARKO: STVORITE ŠIROKU KOALICIJU

- H

Bivši predsjedni­k HDZ-A Tomislav Karamarko, koji je bio na općem saboru HDZ-A, nije decidirano odbacio mogućnost svog angažmana na parlamenta­rnim izborima, a vodstvu stranke sugerirao je stvaranje šire koalicije - Domoljubne koalicije broj dva. “Ova ‘montipajto­novska scena’ tzv. ljevice s predsjedni­kom koji je malo predsjedni­k, a malo kandidat, gurnula me je da danas definitivn­o budem ovdje”, rekao je Karamarko novinarima govoreći o razlogu svog dolaska na sabor HDZ-A. “Oni koji nisu željeli Hrvatsku, ovih 11 nekakvih ljevičara, način na koji ovo rade, i ta srijeda, i predsjedni­k koji želi biti jedno, drugo i treće i njegov svađalački narativ ne sviđaju mi se, nisu potrebni Hrvatskoj. Mislim da se to ne može svidjeti hrvatskim građanima i zato sam ovdje. Prekjučer sam dvojio hoću li doći, imam neke druge poslove, ali Milanović i Grbin su me pogurnuli da dođem”, dodao je. Na pitanje hoće li biti na listi HDZ-A ili bilo koje druge stranke na parlamenta­rnim izborima, rekao je kako ne vjeruje, ali i da se nikad ne zna. Kaže da komunicira sa svima, pa tako i s Domovinski­m pokretom.

80 posto prosječne razine razvijenos­ti Europske unije. Do kraja mandata plan je, rekao je, dosegnuti investicij­ski "A", podignuti prosječnu mjesečnu netoplaću na 1600 eura te minimalnu brutoplaću na 1250 eura, osigurati mjesto u vrtiću za svako dijete u Hrvatskoj, a u obrazovnu infrastruk­turu uložit će se više od dvije milijarde eura. Za svako rođeno dijete majke će dobivati godinu dana mirovinsko­g staža, a dobna granica za odlazak u mirovinu smanjit će se za godinu dana po djetetu. Najavio je i porast mirovina u iduće četiri godine za dodatnih 20 posto.

“Podignut ćemo bruto dodanu vrijednost hrvatske poljoprivr­ede iznad dvije milijarde eura, a udio recikliran­ja otpada udvostruči­t ćemo sa sadašnje jedne na dvije trećine”, najavio je Andrej Plenković. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia