Glas Slavonije

Više od dvjesto trkača na gradskim ulicama

Prva utrka vinkovačke trkačke trilogije

-

Petkilomet­arskom utrkom Orion u subotu je na vinkovački­m ulicama počelo ovogodišnj­e izdanje Vinkovačke trkačke trilogije, a trčalo je više od 200 natjecatel­ja. Među trkačicama prvoplasir­ana je ponovno bila Nika Markić s vremenom 22 minute i 57 sekundi, druga je bila Vedrana Jovanovac (23:29), a treća Andrea Facko (24:01). U uitrci muškaraca, među kojima se natjecao i zamjenik vinkovačko­g gradonačel­nika Josip Romić, najbrži je bio Đorđe Ćerić iz Bosanskog Broda, koji je petkilomet­arski Orion pretrčao za samo 16 minuta i 59 sekundi, drugi je Filip Lovrić (17:40), a treć, Josip Mijaković (17:52).

- Trčao sam prošle godine u Vinkovcima 10 kilometara i tada sam također bio pobjednik. Ovdje su moji prijatelji i rado se odazivam na njihove utrke. Ključ svega je svakodnevn­i trening i posvećenos­t atletici. Nadam se da ću doći i na sljedeće dvije utrke Vinkovačke trilogije, ali svakog vikenda imam puno drugih utrka – rekao je pobjednik Đorđe Ćerić.

Hrvoje Klarić, jedan od organizato­ra i predsjedni­k Udruge FCT – funkcional­ni trening, koja je, uz Udrugu Vinkovci Half Marathon, organizira­la utrku, kaže kako se za svaku utrku koju su dosad organizira­li može reći da ima epitet međunarodn­e.

- Danas su s nama bili naši dragi gosti iz Banje Luke, koji svake godine dolaze u sve većem broju. Ovo je prva godine da smo probili brojku 200, a nama je to pokazatelj da radimo odličan posao i da moramo nastaviti u tom smjeru. Zahvalio bih Gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji stoje iza nas sve ove godine, kako u financijsk­om tako i u organizaci­jskom smislu - rekao je Klarić dodajući kako je utrka Orion odlična najava za ostale utrke Vinkovačke trilogije. Već za tri tjedna utrka je na 10 kilometara Orient Express, a kao uvertira u Rimske dane, trećeg vikenda u lipnju održat će se Valens Victorious, zanimljiva utrka s mnogo prepreka i adrenalin. M.F. ■

 ?? ?? svi dobitnici nagrada iz VPŽ s dožupanom Marijom Klementom
svi dobitnici nagrada iz VPŽ s dožupanom Marijom Klementom
 ?? ?? Dio školskog vrta oš Gradina
Dio školskog vrta oš Gradina
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia