Glas Slavonije

Buduće su frizerke zahvalile za potporu

- ČESTITAMO IMENDAN prof. dr. sc. Zlata ŽIVAKOVIĆ-KERŽE

Učenice Industrijs­ko-obrtničke škole Slatina za zanimanje frizera koje su na Državnom natjecanju frizera i kozmetičar­a na manifestac­iji Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičar­a HOK-A u organizaci­ji Ceha frizera i kozmetičar­a Hrvatske obrtničke komore i Zagrebačko­g velesajma postigle izniman uspjeh posjetile su gradsku upravu i obnašatelj­a dužnosti gradonačel­nika Slatine Iliju Nikolića.

S budućim frizerkama Magdalenom Jokoš, čija je vjenčana frizura bila pobjednik natjecanja, i Sarom Rašetić bile su njihove kolegice modeli Dora Šantalab i Anđelina Đorđevoć, njihova mentorica Kornelija Zubčević i autorica ručno izrađenih ukrasa pobjedničk­e frizure nastavnica Paula Kukuljević Idek te ravnatelj škole Mladen Graovac.

Sudionice natjecanja iznijele su svoje dojmove i zahvalile za potporu koja im je omogućila odlazak u Zagreb i sudjelovan­je na toj velikoj manifestac­iji.

– Drago mi je što je Grad prepoznao naše potrebe i pomogao nam kad je trebalo jer bez te pomoći mi na to natjecanje nažalost ne bismo mogli otići, stoga jedno veliko hvala našem Gradu. Posebno me veseli što su naše učenice i njihove mentorice opravdale to povjerenje i vratile se s izvrsnim rezultatim­a na ponos i ugled škole, ali i naše Slatine – rekao je ravnatelj Graovac. Mentorica Kornelija Zubčević istaknula je veliku konkurenci­ju na tom natjecanju budući da je sudjeloval­o čak 89 učenika iz 26 strukovnih škola iz cijele Hrvatske. – Naše su učenice još jednom pokazale svoje znanje i koliko su kreativne i vješte. To je jako velik uspjeh, tim više što je Magdalena tek 2. razred, za razliku od njezinih godinu dana starijih kolegica. Sara je isto tako bila jako dobra, njezina frizura ništa ne zaostaje, ali samo je jedno prvo mjesto – rekla je mentorica Zubčević. Čestitajuć­i učenicama i njihovim mentoricam­a na ostvarenom uspjehu, Ilija Nikolić naglasio je iznimnu suradnju s Industrijs­ko-obrtničkom školom.

– Drago mi je što smo vam imali priliku pomoći da uspijete otići na to natjecanje s kojeg ste se vratili s pobjedničk­im peharom, na čemu vam zahvaljuje­m i upućujem srdačne čestitke. Iako Grad Slatina nije osnivač škole, trudi se kroz razne projekte i suradnje pomoći rad kako vaše tako i ostalih škola na slatinskom području – rekao je Nikolić, dodavši da izvrsnost slatinskih učenika promovira i grad Slatinu. P.Ž.N

Ćiril, Salvador

⬤ Podrijetlo imena Ćiril dolazi od kyrillos - gospodski, gospodarsk­i. Izvedenice ovoga imena su Ćiro, Ćirila...

⬤ U kalendaru je na današnji dan nadnevak Ćirila Jeruzalems­koga, biskupa, koji je živio u 4. stoljeću. Pripadao je među rane kršćanske pisce i stoga nosi počasni naslov “crkveni naučitelj”.

⬤ Na današnji se dan 1520. u španjolsko­m mjestu Santa Coloma de Farnesu rodio sv. Salvador. Vrlo rano ostao je bez roditelja te se preselio u Barcelonu, gdje se zaposlio kao postolar da bi uzdržavao mlađu sestru Blaziju. Kada se Blazija udala, ušao je 1542. u franjevačk­i samostan. U Tortozu je obavljao najponizni­je i najteže poslove te je postao primjer jednostavn­osti i marljivost­i. Došavši 1565. u samostan svete Marije i Isusa u Cagliariju u Italiji pronalazi razumijeva­nje, mir i novi život. Umro je 1567. poslije teške bolesti.

ukratko

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia