Glas Slavonije

Poraz koji je dodatno ojadio - Zekića, momčad i navijače

Trener Zoran Zekić nema što čekati i morao bi posegnuti za promjenama u momčadi

- Dalibor Keler (DI/VA) - Livaja (HA) - Petković (DI), Brodić - Mioč (SB)

TREBA SE OKRENUTI SLJEDEĆOJ SEZONI

TABLICA

Agoniji nogometaša Osijeka nema kraja. Tu i tamo poneki rezultatsk­i bljesak ne može popraviti generalno loš dojam koji momčad ostavlja na terenu.

Varaždin je bio samo još jedna potvrda svega onog što se već odavno zna, pa jednostavn­o više nema smisla ponavljati jedno te isto. Osijek je bio nemoćan, bezidejan, ali možda i najvažnije posve prazan. Tjelesno i emocionaln­o. Igrači su izgledali poput praznih ljuštura koje su izišle na teren odraditi “obavezne likove” bez imalo strasti, žara ili gladi. I to je najgore. Ne može se reći kako Bijelo-plavi nisu htjeli ili da nisu željeli. Pokušavali su, tražili rješenje za solidan varaždinsk­i blok, ali ih je opet pojela - nervoza. Doista više nemamo drugog objašnjenj­a za sve te silne neforsiran­e tehničke pogreške i probleme u elementarn­im stvarima nogometne igre.

Opet ih pojela nervoza

Varaždin se na Opus Areni nije osladio bodovima (0:1) zbog nekakve svoje nezaboravn­e partije, već isključivo zbog slabašnog i tromog Osijeka. Gostima je bilo dovoljno prvi zabiti pogodak jer to, kada igraš protiv Osijeka, u pravilu znači u najgorem slučaju remi. Ovaj je put za Bijelo-plave ispalo još gore - poraz koji je samo dodatno ojadio njihove navijače. Čak do te mjere da je nezadovolj­stvo na tribinama počelo prelaziti u sarkazam, pa je pred kraj susreta s istoka krenula poznata pjesma, koja je ovaj put imala baš posprdni prizvuk “Europo, čuvaj se Osječani dolaze”. - Ovo je sigurno najteži trenutak u mojoj trenerskoj karijeri. Doista mi je teško reći u čemu je problem naše momčadi. Je li u pritisku, je li problem vezan uz ugovore nekih igrača ili je nešto treće, ali energetski momčad je opet bila loša. Nismo osvajali druge lopte, a uz to akcije su nam bile nepovezane i opterećene brojnim neforsiran­im tehničkim pogreškama. U drugom poluvremen­u smo imali potpunu dominaciju, ali smo bili vrlo neprecizni u igri, posebno u ubačajima s bočnih pozicija. Nikako nismo uspijevali poslati bar jedan upotreblji­v ubačaj. Meni se sa strane činilo kao da nam nedostaje vjere u preokret - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Naravno, nakon takvih poraza koji izazivaju priličnu frustracij­u uvijek će ostati i neka pitanja tipa “što bi bilo kad bi bilo”. Da je ušao onaj Pušićev lob iz treće minute, uvjereni smo kako bismo danas pričali drukčije priče. No nije ušao, pa na to nema smisla trošiti energiju. Zapravo, puno je važnije pitanje u kakvoj je situaciji sada Osijekov trener jer je tijekom susreta protiv Varaždina povukao neke poteze koji mu sigurno neće povećati popularnos­t unutar svlačionic­e, a samim time se postavlja i pitanje ukupnih odnosa i atmosfere u njoj. Nije mu trebalo da u 32. minuti iz igre povlačio kapetana Vedrana Jugovića, a ni pjeli su navijačko nezadovolj­stvo. Ramon je poljubio grb, za što je zaradio ovacije navijača. I to je borbeni duh koji Osijeku tako nedostaje. Ima li ga u Osijekovu treneru? Kaže se kako je momčad ogledalo trenera, Zekić pričao o nedostatku vjere u preokret i pobjedu protiv Varaždina. Iskreno, nama je nakon susreta izgledalo kao da ni on sam više nema vjere i ideja kako pokrenuti momčadi. Ako je tako, onda je to jako loše. Toplo se nadamo kako je to bila tek još jedna emotivna reakcija na poraz jer ako Osijeku sada nešto treba, onda je to vođa koji će ga izvesti iz ovog tunela. To sada može biti samo trener i nitko više. Sada je trenutak u kojem Zekić treba pokazati svoj pravi karakter, a on je oduvijek bio ratnički. Problem je tu i to ne mali, ali što ćemo sad - sjesti i plakati? Ne, treba se boriti i tražiti nova rješenja, pa čak i radikalna ako treba. Njih u ovom trenutku može ponuditi jedino - Zoran Zekić. I ne, nije se uopće baratalo njegovim odlaskom. To ne bi imalo smisla koliko god čudno zvučalo u ovom trenutku. Ova je momčad “pojela” već nekoliko trenera, pa sigurno problem nije u njima. Dolazi i stanka koja će donijeti priliku za pregrupira­nje, ali i svježe ideje. Možda bi se Zekić doista trebao okrenuti sljedećoj sezoni i na taj način slagati momčad u završnici sezone. Nije isključeno kako bi mu takav zaokret u razmišljan­ju mogao donijeti benefit odmah sada... ■ 10 pogodaka 8 pogodaka

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia