Glas Slavonije

Trebalo Se jurišati preko bokova, ali izostali su kvalitetni ubačaji s bočnih pozicija

-

Jedan statističk­i detalj utakmice Osijek - Varaždin otkrit će zbog čega su Osječani izgledali tako jalovo iako su 66 posto vremena imali loptu u svom posjedu. Naime, na suparničke bunkere u kakav se zavukao Varaždin u drugom dijelu najlakše je jurišati preko bokova, a paniku u kaznenom prostoru suparnika sijati kvalitetni­m centrašuto­vima, te dobrom kontrolom prostora na 20 metara od suparnički­h vrata nakon tih ubačaja. Osijek do toga nije uspio doći premda je u drugom dijelu igrao s tri čista napadača (Mierez, Almaši, Matković). No izostali su kvalitetni ubačaji s bočnih pozicija. I tu dolazimo do tog statističk­og podatka. Naime, Bijelo-plavi su čak 43 puta pokušali loptu ubaciti u kazneni prostor Varaždina, a samo se devet tih pokušaja moglo tretirati kao uspješno. Samo 21 posto točnosti, a s obzirom na skakačku moć Almašija i Miereza pred suparnički­m vratima, ne treba biti “nobelovac” kako bi se došlo do zaključka što je najviše zakočilo osječku momčad u toj utakmici. Jednostavn­o je morala biti preciznija u bočnim ubačajima, ali taj problem nije od jučer. Već dvije sezone Osijek se muči s tim segmentom jer nema dovoljno igrača koji posjeduju kvalitetan centaršut.

Enisa Čokaja. To su potezi koji ponižavaju igrače, a posebno se to odnosi na Jugovića, koji bi trebao biti “produžena trenerova ruka”. Teško da to može biti ako će ga se tretirati na takav način.

- Da mogu vratiti vrijeme, ne bih izvadio Jugovića iz igre. Nije mi lako zbog te odluke, sada se osjećam glupo, ali u onom trenutku imao samo osjećaj kako će već u prvom poluvremen­u kola otići posve nizbrdo ako ne povučem nekakav potez - objasnio je Zekić.

Osim toga, takvim ekshibicij­ama Zekić jasno šalje poruku kako je zabludio prilikom izbora prve momčadi. I to čini iz tjedna u tjedan jer dosad je redovito već na poluvremen­u radio dvije ili tri zamjene. No svejedno mu iz tjedna u tjedan susrete započinje gotovo uvijek ista momčad, kojom brzo postane nezadovolj­an.

Zekić mora biti vođa

Osijek je izgubio četvrtu poziciju, a način na koji igra upozorava na sve samo ne kako bi se na nju mogao vratiti. Međutim, opet ne treba zaboraviti koliko je nogomet ćudljiva igra. I zato se na Opus Areni jednostavn­o ne smiju predati. U biti, put im je pokazao tko drugi nego Ramon Mierez nakon susreta protiv Varaždina. Momčad se nećkala doći bliže Kohorti, ali onda je došao Ramon i poveo dečke pred navijače, očevidci kažu kako je to učinio sa suzama u očima. Otr

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia