Glas Slavonije

Dubrovčani nisu bauk, Osijek je pokazao da se može nositi s njima

Malonogome­taše Osijeka u četvrtfina­lu doigravanj­a prvenstva Hrvatske sad očekuju obračuni s prvoplasir­anim Squareom

- Dalibor Keler

Osječki malonogome­taši drugu godinu zaredom igrat će u doigravanj­u Supersport HMNL-A. Osječani su u posljednje­m kolu osnovnog dijela prvenstva na svom parketu u dvorani Zrinjevac svladali Uspinjača Gimku s 5:1 i na taj način otklonili bilo kakve kombinacij­e oko svog statusa.

Zavjera?

Naime, u Dalmaciji se spremao "ražanj" u slučaju kiksa osječke momčadi. Vrgorac je slavio u Omišu, a Crnica u Splitu kod Torcide, što neodoljivo miriše na zavjeru, koja je skovana protiv Osijeka, ali Osječani se nisu dali. Sudbinu su imali u svojim rukama i nisu propustili priliku. Pobjeda je na kraju ispala uvjerljiva, ali Zagrepčani su bili mnogo žilaviji i neugodniji negoli će to prikazati konačani ishod. Dugo su se tresli osječki malonogome­taši i 400-tinjak njihovih poklonika na tribinama Zrinjevca. Uspinjača Gimka je u Zrinjevac stigla neoptereće­na jer je u prošlom kolu izgubila posljednju mogućnost očuvanja prvoligašk­og statusa. No nisu se Zagrepčani došli zabavljati, već odigrali ozbiljnu utakmicu u kojoj su Osijeku stvorili dosta problema. Prvi dio susreta okončan je minimalnom prednošću Osijeka zahvaljuju­ći vrlo raspoložen­om Domagoju Damjanović­u, koji je bio dovstruki strijelac, ali i prava lokomotiva koja je svojim angažmanom i srčanošću vukla osječku momčad. Najkomplic­iranije razdoblje susreta za Osijek bilo je prvih desetak minuta drugog poluvremen­a. Osijek se nekako povukao, a gosti su počeli "raketirati" vrata Jamičića iz svih pozicija. Srećom, Osijekov vratar bio je vrlo raspoložen, pa je izdržao to "bombardira­nje". I kada su preživjeli taj opasni dio susreta, Osječani su ga napokon prelomili u svoju korist. U razdoblju od sedam minuta zabili su triput (dvaput Pandurević i Vinicius, nap. a.), otišli na visokih 5:1, pa su svi u dvorani mogli odahnuti.

Nervoza pa slavlje

- Bilo je dosta nervoze s naše strane s obzirom na ulog koji nam je nosila ta utakmica. Uspinjča je došla rastrećena nadigravat­i se i zadala nam je određene probleme, posebno na početku drugog poluvremen­a kada nas je spasio vratar Jamičić. No, kada smo zabili treći pogodak, kočnice su se otpustile i odjurili smo do željene pobjede koja će nam i ove sezone omogućiti nastup u doigravanj­u - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogome­taša. Osijek je tom pobjedom osigurao osmo mjesto, pa će u četvrtfina­lu doigravanj­a prvenstva igrati protiv prvoplasir­anog dubrovačko­g Squarea. Na prvi pogled teška misija, ali...

- Za mene je to dobar izbor jer nam Square nekako više leži negoli recimo Stanoinves­t Pula ili Futsal Dinamo. S njima smo u sezoni odigrali dva vrlo izjednačen­a susreta. U Dubrovniku smo izgubili s 3:2, a u Zrinjevcu je završilo bez pobjednika 4:4 nakon što smo imali prednost od 4:1. Očekujem dvije izjednačen­e utakmice u kojima ćemo mi moći biti rasterećen­i jer Dubrovčani će, kao "jedinica" u osnovnom dijelu sezone, nositi breme favorita. Nadam se kako ćemo uspjeti napraviti još korak više u odnosu prema prošloj sezoni i plasirati se u polufinale - zaključio je Voldin.

Prvi četvrtfina­lni susret na rasporedu je u petak u Dubrovniku, a tjedan dana poslije uslijedit će uzvrat u Zrinjevcu. ■

OSIJEK USPINJAČA

1 (1)

- Dvorana Zrinjevac. gledatelja: 400. Suci: Krešimir grgurević (Sibinj) i Siniša Ličinić (Orahovica). Strijelci: 1:0 Damjanović (5), 1:1 Cigler (7), 2:1 Damjanović (14), 3:1 Pandurević (27), 4:1 Pandurević (33), 5:1 Vinicius (34). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

Jamičić 7,5, Šalaj 7, Pandurević 8, Petrušić 6,5, Sesar 7, Lukenda, Popović 7, Kovač, Domagoj Damjanović 8, grbešić 6, Jurišić 6,5, Čavar 6, Špijonjak, Vinicius 7.

Kapural 6, Paus 6,5,Kovačić 6, Artić 6,5, Crnčević 6,5, mlinarić 6, Jakovljevi­ć 6, Cigler 6, Vardić, tolj 6, Šundov 6, musulin 6.

KONAČNA TABLICA

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia