Glas Slavonije

Domaći bili bez svog poznatog žara, pa su ostali praznih ruku

- Ivana LIOVIĆ

Utakmicu između Zrinskog Osječko 1664 i zagrebačke Dubrave Tim kabel u sklopu 22. kola Supersport Prve nogometne lige najavili smo riječima: "Lider prvoligašk­og društva apsolutni je favorit, ali će ponovno morati biti u svom najboljem izdanju kako bi se dokopao tri boda. Liga je dosta izjednačen­a i pogled na tablicu zna zavarati." Lider nije bio u svom najboljem izdanju, Dubrava je to iskoristil­a i pobjedom od 0:2 kreirala senzaciju u Gradskom vrtu te odnijela bodove kući u Zagreb. Unatoč porazu Zrinski je ostao na čelu poretka, ali nakon što je u prošlom kolu remizirao, u ovom izgubio, otopila se i solidna bodovna prednost, pa je drugoplasi­rani Šibenik prišao Budišinoj momčadi na samo dva boda zaostatka.

Zrinski Osječko 1664 očito se previše potrošio na teškom gostovanju u Zmijavcima, gdje je odradio utakmicu u nemogućim uvjetima. Protiv Dubrave TK igrao je bez ozlijeđeno­g Brune Unušića, ali i bez onog prepoznatl­jivog žara i agresije. Gostujući trener Krešimir Sunara počeo je utakmicu s čak pet stopera, u prvih 20-ak minuta Dubrava nije dopustila nikakvu opasnosti pred svojim vratima, a onda je svoj prvi dolazak pred domaći gol pretvorila u vodstvo. Oršolić je u 16 metara bio neoprezan u dvoboju s Draganom Juranoviće­m, srušio je kapetana Dubrave, a sutkinja Ivana Martinčić pokazala na kazneni udarac. Odgovornos­t je preuzeo sam Juranović i donio vodstvo Zagrepčani­ma. Vratar domaćih Marin Stanić pročitao je namjeru, bacio se u lijevi donji kut, ali udarac je bio izuzetno jak i precizan - 0:1. Nakon vodstva gosti su dobili krila, oslobodili su se respekta prema lideru i bili sve opasniji. Juranović je prijetio i u 29. minuti, ali lopta je otišla tik pokraj vrata. U 36. iz daljine je pokušao Janjić, ali Stanić sjajno intervenir­a. U 44. minuti Juranović je opet bio opasan, nakon kontre je pucao s ruba kaznenoga prostora, ali Stanić brani. Na početku drugog poluvremen­a trener Zrinskog Igor Budiša pokušao je probuditi momčad s promjenama, u igru uveo Ivijana Svržnjaka, Ivana Jajala i Ajdina Mujagića. To je malo pokrenulo momčad, ali nedovoljno. Domaćini su imali terensku inicijativ­u, ali onu jalovu, jer i kad su stvarali prilike, u završnici nisu znali što će s loptom. I onda u 89. minuti novi hladni tuš za Zrinski. Juranović je sjajno pronašao Luku Vrbančića, a on s desetak metara pogađa domaću mrežu za konačnih 0:2.

Ovo je tek treći potaz Zrinskog u prvoligašk­om društvu, prvi nakon 6. kola i 15. rujna prošle godine kada je bodove iz Gradskog vrta odnio Orijent. Potom je krenula uspješna serija “Pivara”, koju je ove subote zaustavila Dubrava Tim kabel. ■

TABLICA

ZRINSKI DUBRAVA TK

0 2 (1)

- Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 500. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). Strijelci: 0:1 Juranović (22-11m), 0:2 Vrbančić (89.). Žuti kartoni: Dalić, Oršolić, Eskinja, Svržnjak (Zrinski Osječko 1664), Ljubanović, Palić, Kekez, Sunara (Dubrava TK).

M. Stanić, Kuprešak (od 79. Pejić), P. Stanić, Horvat, Stranput (od 46. Jajalo), Dalić, Pekarić (od 69. Eskinja), Korov (od 46. Svržnjak), Jelavić, Dogan, Oršolić (od 46. Mujagić). Trener: Igor Budiša.

Mustapić, J. Palić, Ljubanović, T. Palić

(od 88. Tomas), Kekez (od 52. Vrbančić), Bošnjak, Juranović, Janjiš, Posinković, Sivonjić (od 80. Vugrinec), Clement Ikenna. Trener: Krešimir Sunara.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia