Glas Slavonije

Umorne i nekompletn­e, na svom terenu nisu uspjele prijeći preko splitskih Brda

- Nino BENČINA

Svaki uspon je težak, nije lako osvojiti Brdo. Osjetile su to na svojoj koži odbojkašic­e Osijeka, koje su u 20. kolu Superlige doživjele uvjerljiv i zaslužen poraz od sastava koji nosi ime jednog od splitskih gradskih kotara. Nije nas Osijek ove sezone baš često počastio loši(ij)m izdanjem, bilo je poraza, ali osim Mladosti, nitko ovako nije nadigrao sastav Darija Fančovića, i to još u Gradskom vrtu.

Gošće su neočekivan­o slavile u tri seta, te su tako istom mjerom uzvratile za poraz u prvom dijelu sezone. Osječanke su tada ekspresno odradile posao, a sada su im trebale samo 72 minute za kapitulaci­ju. Utakmica je bila jednosmjer­na ulica, tek u drugom setu vidjeli smo dozu neizvjesno­sti, tijekom koje su domaće imale dvije prigode za poravnanje. Nisu ih iskoristil­e i utakmica je otišla (i završila) u smjeru u kojem se četvrtopla­sirani sastav nije nadao. Brda se bore za ostanak, ali u zimskoj stanci su osnažila svoje redove i to nije ona ekipa iz 2023. koja je lako prepustila bodove gošćama iz Slavonije, koje su sada bile neprepozna­tljive. Naravno, svatko ima pravo na loš dan, a ovaj je bio baš takav u kojem ŽOK-U Osijek ništa nije polazilo za rukom.

- Potpuno smo nadigrani, ono u završnici drugog seta bila je tek kratka epizoda, ali bilo je jasno da ćemo teško nešto napraviti u ovoj utakmici. Nama se nažalost itekako osjeti izostanak već i jedne standardne igračice, izostanak srednje blokerice Jurić (leđa) nismo uspjeli nadoknadit­i, bio je to veliki hendikep

Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 80. Suci: Pihler i Hamer.

Kainz (L), Županić (L), Rajndl, I. Lovrić, Gajić, Štebih, Stojković, Lizatović, Mandić, M. Lovrić, Weinand, Jurić.

Vladušić, Radić, Ribičić (L), Vukadinovi­ć (L), Katunarić, Jelić, Palmieri, Čalić, Delić, Bogdanović, Vukić. - kaže trener Dario Fančović, koji je tijekom dvoboja napravio osam izmjena (po četiri u prvom i drugom setu), ali ništa nije donijelo impuls potreban da bi se stanje na parketu i semaforu okrenulo u svoju korist. Očito da su svaka ozljeda, ali i umor koji sustiže u završnici sezone uzeli danak. Osijek nismo gledali tako nemoćnog ove sezone, treba se nadati da će se u nadolazeći­m utakmicama (dvije do kraja osnovnog dijela i najmanje dvije u doigravanj­u) pronaći ona kemija koja je dovela do ovih dobrih rezultata.

Rezultat u Gradskom vrtu imao je utjecaj i na status drugog slavonskog superligaš­a. Enna Vukovar je u skupini ekipa koje se bore za ostanak, Brda su izravni konkurent. Odbojkašic­e s Dunava su u ovom kolu izgubile u Zagrebu kod Don Bosca 3:1 (21:25, 25:19, 25:23, 25:20) te su sada na 11. mjestu, a ono vodi u niži razred. Ostali rezultati: Nebo – Split 3:0 (16,19,20), Rijeka CO – Ribola Kaštela 2:3 (28,-18,-12, 23,-8), Mladost – Kelteks 3:0 (22,19,17), Marina Kaštela – Dinamo 3:2 (-17,-21, 20,18,12). ■

OSIJEK BRDA

0 3

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia