Glas Slavonije

“Nema tu ni L od lijeve opcije”

-

Politički analitičar Žarko Puhovski za N1 je, komentiraj­ući postupke ljevice i predsjedni­ka RH Zorana Milanovića, rekao kako su u toj situaciji problem "dvije stvari".

“Prvo, nema tu više ni L od lijeve opcije. Milanović je već godinama desnije od HDZ-A, Milanović je već u dobrom kontaktu s Domovinski­m pokretom. On pokriva cijelu scenu. To nije lijeva koalicija", rekao je Puhovski. "Drugo, tjednima su lijeva i liberalna opcija prosvjedov­ale, s pravom, oko onoga što se dogodilo s Ivanom Turudićem. HDZ je govorio da nigdje ne piše da se to ne može i ne smije. Sada imamo obratno, oni govore za Milanovića da nigdje nije zabranjeno", dodao je Puhovski govoreći o Milanoviće­voj kandidatur­i. "Turudić je 'mala maca' prema Milanoviću, prema ovom ataku na vladavinu prava, koji će, po mom uvjerenju, uspjeti", smatra Puhovski.

Bez obzira na odluku Ustavnog suda, Puhovski smatra da će Milanović biti premijersk­i kandidat SDP-A, samo neće biti na listi. "Njemu je važno da Plenković i Jandrokovi­ć ne preuzmu sve službe, kako on kaže. Valjda misli da bi Jandrokovi­ć slao specijalce na Iblerov trg. To je ta paranoja uobičajena u politici", kaže Puhovski. Osvrnuo se i na Domovinski pokret. "DP može s Milanoviće­m, ali pitanje je što SDP može progutati. Pokazalo se da je ta stranka zapravo najveća žrtva. Milanović je jednostavn­o pomeo SDP. (...) Ni jedna osoba nije rekla da je taj čovjek otišao udesno, da je već oštetio SDP. Išlo se po logici 'neprijatel­j mog neprijatel­ja je moj prijatelj'", rekao je Puhovski za N1. D.pav. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia