Glas Slavonije

Učenici boje svoju školu bojama sreće

-

Učenici OŠ "Antun i Stjepan Radić" Gunja nedavno su imali zanimljivu aktivnost u sklopu projekta pod nazivom "Čarolija boje - obojimo školu bojama sreće". Deset nadarenih učenika slikalo je na drvenom umjetničko­m stalku – štafelaju. Svaki učenik izabrao je motiv koji se njemu najviše svidio. Radionica se održavala u školskoj knjižnici u trajanju od tri sata, u suradnji s nastavnico­m likovne kulture Marijom Vidaković Tulić.

“Dobili smo predivne dječje umjetničke radove koji će biti predstavlj­eni javnosti na završnoj prodajnoj izložbi u lipnju, kada projekt i završava. Imat ćemo još jednu radionicu u travnju i zadnju u svibnju. Osim aktivnosti slikanja na drvenom umjetničko­m stalku, učenici oslikavaju i prostor knjižnice u slobodno vrijeme i u vrijeme izvannasta­vnih aktivnosti. Želimo oživjeti likovno i filmsko stvaralašt­vo kao umjetnost u školi, tj. povezati slikarstvo, fotografij­u i film. Filmska družina 'Mladi Skig-ovci' u suradnji sa Studijem kreativnih ideja Gunja (SKIG) redovito sve snima i prati tijek aktivnosti za završni filmić o cijelom projektu", navode iz škole. Voditeljic­a projekta školska je knjižničar­ka Anita Tufekčić.

Vrijednost je toga projekta, ističu, "u tome što želimo stvoriti što ljepši prostor za boravak naših učenika u školi. Cilj je projekta likovno urediti prostor škole (knjižnice, kuhinje, hodnika…), razvoj likovnog izražavanj­a (alati, jezici, tehnike i metode), poticanje i razvoj dizajniran­ja interijera te poticati kod učenika projektno učenje, a naravno i razvoj kreativnos­ti".

Provedbu projekta financira Ministarst­vo znanosti i obrazovanj­a. D.S.R. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia