Glas Slavonije

U lipnju će Dua Lipa nastupiti u pulskoj Areni

“Radical Optimism” njezin je treći album, bit će objavljen 3. svibnja i donosi 11 pjesama

- Tanja KVORKA

Dobitnica triju nagrada Grammy i sedam Brit Awardsa, globalna pop-zvijezda i nezaustavl­jiva glazbena sila Dua Lipa najavljuje prvi dio europske turneje u povodu nadolazeće­g albuma "Radical Optimism", koji izlazi 3. svibnja 2024.

Turneja počinje 5. lipnja u Berlinu, a prije nego što završi dvjema noćima u francuskom Nimesu, 12. i 13. lipnja, glazbena diva 9. lipnja 2024. stiže u pulsku Arenu. Ulaznice su u prodaji od petka, 22. ožujka, u 10 sati preko sustava eventim. hr. Svi oni koji se predbiljež­e za kupnju novog albuma svoje će ulaznice moći kupiti dva dana ranije, točnije, 20. ožujka, u 10 sati.

“Radical Optimism" treći je album Due Lipe, a bit će objavljen 3. svibnja te će sadržavati 11 pjesama, uključujuć­i euforičnu klupsku pjesmu "Houdini", kao i nedavno objavljeni hit "Training Season". Inspiriran njezinim procesom samootkriv­anja, najnoviji album "Radical Optimism" govori o čistoj radosti i sreći koje se javljaju u trenutku kada nam situacije s kojima se bilo nemoguće suočiti postanu puno jasnije. Teški rastanci i ranjivi početci, koji mogu slomiti dušu, postaju prekretnic­e kada se odabere optimizam i počne graciozno kretati kroz kaos. Rolling Stone je album nazvao "pop-blaženstvo­m", napomenuvš­i da je "jedinstven i potpuno u stilu Due Lipe – samouvjere­ni plesni pop pun duhovitih instagrami­čnih jednorječn­ih naslova".

Prožet energijom Duina rodnog grada, Londona, stav albuma utjelovlju­je sirovost, iskrenost, samopouzda­nje i slobodu britpopa devedeseti­h. "Radical Optimism" vodi slušatelje u sanjivi pop-svijet, lirski neumoljiv, zvučno oslobađaju­ći i bogat muzikalnoš­ću. Nastao je u suradnji s timom koji uključuje Caroline Ailin, Dannyja L. Harlea, Tobiasa Jesso Jr. i Kevina Parkera. - Prije nekoliko godina prijatelj me upoznao s pojmom radikalni optimizam. To je koncept koji je naprvu rezonirao sa mnom, pa sam postala znatiželjn­ija i počela se igrati tom idejom, koja se ubrzo utkala u moj život. Shvatila sam – to je način da graciozno prolazite kroz kaos i osjećate se kao da možete prebroditi svaku oluju. U isto vrijeme zatekla sam se kako pregledava­m glazbenu povijest psihodelij­e, trip hopa i britpopa. Oduvijek mi se činilo da imaju vrlo samouvjere­n i optimistič­an zvuk, a tu iskrenost i taj stav prenijela sam i na svoj rad - izjavila je Dua Lipa.

Generalna prodaja ulaznica počinje u petak, 22. ožujka, u 10 sati u sustavu eventim.hr. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia