Glas Slavonije

Bit će ovaj dres još i ljepši, ako će uspjeh u Njemačkoj biti velik

-

Hrvatska nogometna reprezenta­cija u ponedjelja­k se okupila u Zagrebu pred odlazak na prijateljs­ki turnir u Kairo koji će poslužiti kao dobra proba za nastup na eurosmotri u Njemačkoj ovoga ljeta. Igrači su tijekom dana dolazili u Sheraton, a popodne su imali marketinšk­e obveze. Hrvatski nogometni savez je organizira­o druženje s navijačima u City Centeru one East u Zagrebu gdje su tijekom zabavnog programa predstavlj­eni i novi dresovi u kojima će Vatreni nastupiti na turniru u Egiptu, ali i Euroskom prvenstvu u Njemačkoj. Dok je Tiho Orlić u City Centru one East pjevao Thompsonov­u Lijepa li si i Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj od Daleke obale, igrači su se u trenirkama HNS-A okupili oko bine i na njoj, a onda su na pozornicu u novim dresovima hrvatske reprezenta­cije izašli Ivan Perišić, Lovro Majer, Marin Pongračić i Martin Erlić. Predstavil­i su novo ruho u kojem će Vatreni krenuti u nove pobjede.

Hrvatski dresovi su uvijek atraktivni, Nike uvijek teži da nova kolekcija bude jedinstven­a i malo drugačija od prethodne. Naravno, kockice su opet naš zaštitni znak, ali su ovoga puta malo drugačije. Novi dres na sebi nema brojne crvene i bijele kvadratiće nego su na ovim novim mnogo veći pa je s prednje strane samo osam polja, od toga su tek dva cijela. Rukavi su bijeli, a ima i bijeli ovratnik. Nikad Hrvatska nije imalo tako velike kvadrate, pomalo čak sliče na jedan dres koji je svojedobno imala Sjeverna Irska. Pričuvna garnitura je ponovno plava, s tamnijom i svjetlijom varijantom kvadratića koji su bitno manji, ali se vijore pa izgledaju kao romb. Na plavom dresu ima i nekih crvenih detalja.

- Svaki novi dres je jedinstven, jedva čekamo istrčat na teren s njima. Kad sam vidio slike bio sam malo skeptičan, ali uživo su mi jako lijepi, kazao je hrvatski reprezenta­tivac Josip Juranović. Na njegovom tragu je i Borna Sosa:

- Dres je puno ljepši uživo nego na slikama. Ima neki retro stil i đir u sebi. Bit će još ljepši ako ćemo ga vezivati uz neki uspjeh. Nama je ovo okupljanje baš dobro došlo. Najgori je period kada reprezenta­cije nema aktivnosti tri-četiri mjesseca, pa se jako poželimo novog okupljanja. Ove utakmice i boravak u Kairu će biti jako bitni za našu momčad, dodao je Sosa. Nogometno-zabavni program u zagrebačko­m trgovačkom centru je uspio, hrvatski nogometaši su na binu izašli kao manekeni u novim dresovima, bilo je pjesme, slikanja, djeljenja autograma, zabave, puno ljudi, a svi zajedno su imali jednu želju: Neka Hrvatska u Njemačkoj pokaže tko je nogometna velesila i neka postane prvak Europe! Velika i jako lijepa želja. I. Liović ■

Livaković

UDARAC SE ČINIO GORI NEGO ŠTO JE

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia